CKV Nieuwerkerk

Vechtmachine Nieuwerkerk verslaat titelfavoriet Groen Geel

Datum: 25-11-2018 20:27 null

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk heeft zaterdag voor een prachtige stunt gezorgd in een bomvolle en uitgelaten Kleine Vink. Titelfavoriet Groen Geel uit Wormer werd na een 15-10 ruststand met een 25-18 nederlaag naar huis gestuurd. Een fantastische prestatie van de ploeg van Simons en Van Essen. De tactiek van de coaches klopte als een bus en de uitvoering was magnifiek. Na eenzelfde soort start als in de openingswedstrijd (11-6) behield Nieuwerkerk nu wel een ruime voorsprong. In de tweede helft liet de ploeg Groen Geel niet dichterbij komen. Er werd gestreden voor elke meter en de wisselwerking tussen het publiek en de strijdende spelers was prachtig! Deze overwinning was een echte teamprestatie, maar toch kan het in deze inleiding niet onvermeld blijven; Niels Stuurstraat was met 10 goals uit 20 pogingen fenomenaal.

De spelers van Nieuwerkerk zullen twee weken geleden ook hebben gekeken naar de start van de Korfbal League op vrijdagavond. De sympathieke Groen Geel speler Stijn Hoekstra was co-commentator bij de wedstrijd TOP – Fortuna. Het ging toen ook even over zijn nieuwe ploeg Groen Geel. Groen Geel gaat voor de titel, dat weet iedereen. Maar bij het opnoemen van het rijtje lastige ploegen in de poule vergat Hoekstra Nieuwerkerk te vermelden. En zulke dingen prikkelen de jonge ploeg van CKV Nieuwerkerk natuurlijk. Want in deze poule gaat geen ploeg het makkelijk krijgen inde Kleine Vink!

Tegenstander zaterdag was dus Groen Geel uit Wormer. Vorig jaar onbedreigd kampioen in de andere Hoofdklasse, maar de spectaculaire play-off verloren van Dalto. Ploeg bij elkaar gehouden en selectie versterkt met vier spelers van Rohda, DVO, Blauw Wit en KZ. Openingswedstrijd tegen DSC gewonnen met 20-15. Er kwam een ploeg met vertrouwen naar de Kleine Vink. Opvallend was dat de drie nieuwe dames en de nieuwe heer allemaal een basisplek kregen in de Noord-Hollandse formatie. Groen Geel speelde zo met de helft van de succesformatie van vorig jaar. Toch opvallend dat je een kampioensploeg zo rigoureus wilt wijzigen. Wel speelde Groen Geel in de Kleine Vink met bijna alleen maar jeugd-internationals. Een talentvol en fantastisch team. Maar daar kon Nieuwerkerk gelukkig een bijna net zo talentvol team tegenover stellen.

Wat maakte dan het verschil zaterdag? Niet zozeer het talent, maar wel de wil om te winnen, gecombineerd met een prima tactiek. Nieuwerkerk coaches Simons en Van Essen wonnen het duidelijk op punten van het Wormerse duo Dik en Muller. Laatstgenoemden kregen geen vat op de verdedigende tactiek van Nieuwerkerk.

Kort voor de wedstrijd begon stelde ckv-voorzitter Alfred Huijser de nieuwe selectiesponsors Blok Hoveniers, Hess uitvaartzorg, Knaap wonen, Alfa Accountants en Evolve IP voor aan het publiek dat ook zaterdag weer in grote getale aanwezig was. Zij keken, net als de nieuwe sponsors, uit naar een mooie wedstrijd. En dat werd het! Onder leiding van weer een prima arbitraal duo (Michiels en Nijland) was het genieten in de Kleine Vink!

Een interessant koppel was zaterdag Koen Collée tegen Kevin Dik. Kevin Dik wordt gezien als het grootste talent van de Hoofdklasse en Collée wellicht als een van de beste verdedigers op dit niveau. Beide heren zijn op het veld lang geblesseerd geweest en speelden vorige week weer in de basis. Dik was beslissend tegen DSC. Collée had het lastig tegen Avanti. In Dik kon Koen Collée zich ouderwets vastbijten. Hij hield hem van scoren af. Een waanzinnig knappe prestatie. Dik maakte uit een vrije bal nog wel de 0-1 en verder scoorde hij een strafworp. Jammer dat aan de andere kant Dik niet de verdediging van Collée op zich nam.

Door die Kevin Dik werd het dus 0-1. Niet veel later was daar Laura v.d. Linden met een slimme goal, 1-1. Wat een waanzinnige aanwinst is deze dame toch voor CKV! Nu al publiekslieveling van de Kleine Vink. Een enorme dosis inzet, overal tussen, super nuttig in de aanval en aanvallend ook nog eens met scores heel waardevol zaterdag. Nadat Carlo de Vries eerst een strafworp mist, zet hij met een kort schotje Groen Geel alsnog op voorsprong. Carlo de Vries was de belangrijkste man bij Groen Geel in de eerste helft. Met een soortgelijke goal zet Dani Hoogendoorn Nieuwerkerk weer naast Groen Geel. In de 7e minuut is daar de eerste voorsprong voor Nieuwerkerk na een schot van Babette Blok. Stip Stuurstraat en vrije bal De Vries en het is 4-3 in de 9e minuut. De wedstrijd komt op gang. Afstandsschoten van Collée en Stuurstraat zette Nieuwerkerk in de 10e minuut op een 6-3 voorsprong. Het begint een beetje op Nieuwerkerk – Avanti te lijken.

Dan even slordig in de defensie, een korte bal van Renee van Ginkel (ex-DVO) en een strafworp voor De Vries. Het is 6-5 een minuut na de 6-3. Dan is het Nieuwerkerk-time! Weer schoten van Collée en Stuurstraat; 8-5. Nu knalt Nieuwerkerk door. Weer Stuurstraat van afstand (zijn 4e) en een strafworp van Hoogendoorn na een actie van Miriam Swart. 10-5 na een kwartier. Wederom een knappe openingsfase van CKV Nieuwerkerk.

Vorige week verdween de ruime voorsprong als sneeuw voor de zon. Dit keer hield Nieuwerkerk het gaatje van vijf heel knap in tact. Na de 10-6 van wederom De Vries (zijn vierde) is daar alweer Laura v.d. Linden met een treffer, 11-6. De dames laten zich dan even gelden, want voor Groen Geel scoren Lindsy Krop en Marieke Duineveld in deze fase. Voor Nieuwerkerk schiet Cathy van Horik knap raak van afstand; 12-8 met nog drie minuten te gaan voor de rust.

Via strafworpen van Stuurstraat en Kevin Dik wordt het 13-9. Maar door wederom een schot van Cathy van Horik pakt Nieuwerkerk een gaatje van vijf. Carlo de Vries met zijn 5e en de 10e van Groen Geel. De vrouwelijke uitblinkster Laura v.d. Linden bepaalt de ruststand met haar 3e goal op 15-10. Een fantastische eerste helft waarin Nieuwerkerk de betere ploeg was. De verdedigende tactiek klopte. De dames van Nieuwerkerk waren duidelijk beter dan hun collega’s uit Wormer en bij de mannen werden Kevin Dik, Stijn Hoekstra en Martin Coevert afgehouden van het maken van veldgoals. Knap! Stuurstraat en De Vries gingen beiden rusten met vijf goals.

De tweede helft werd uiteraard cruciaal. Vorige week gaf Nieuwerkerk de voorsprong uit handen. De ploeg liet zien daar veel van te hebben geleerd. Er waren wel overeenkomsten met vorige week. Zo bracht ook Groen Geel een goede invaller binnen de lijn die vier keer wist te scoren, net als V.d. Blink vorige week. Maar ondanks zijn goede invalbeurt kon Terrenc Griemink de wedstrijd niet doen kantelen. Opvallend was dat Griemink in het goed draaiende vak van Carlo de Vries kwam en niet bij het minder goed draaiende vak van Kevin Dik. Maar voor Nieuwerkerk pakte dit prima uit.

Kort na rust schoot Babette Blok Nieuwerkerk naar 16-10. In zijn eerste aanval liet Griemink zijn klasse zien met de 16-11 direct gevolgd door de 16-12 van De Vries (stip). Even opletten voor Nieuwerkerk. Niet de wedstrijd uit handen laten glippen. Een belangrijke goal van Mats Rodenburg op dat moment, 17-12. En de 18-12 van Stuurstraat daarna werd ook met gejuich ontvangen. De heren vochten mooie duels uit met het nieuwe duo De Vries/Griemink. Dit Wormerse duo kwam ook weer tot scoren, 18-13 door Griemink en 18-14 door De Vries. Dit betekende de 7e en gelukkig laatste goal van Carlo de Vries in de 30e minuut. Als je Carlo de Vries en Kevin Dik in de laatste 20 minuten van scoren kan afhouden, is dat heel knap. Nieuwerkerk deed het als team, want de manier waarop de dames de steun eruit liepen was mooi om te zien.

Door de ongelooflijke vechtlust die Nieuwerkerk uitstraalde ging het publiek er steeds meer achterstaan. En het publiek ging helemaal uit zijn dak na de werkelijk prachtige doorloper van Stuurstraat op 19-14. Een minuut later gevolgd door weer zo’n heerlijke afstandstreffer van Stuurstraat. Zijn 7e en 8e goal. 20-14 met nog ruim een kwartier. Nog niks beslist.

Groen Geel bleef ondertussen flink door wisselen. In de eerste helft al drie dameswissels en ook in de tweede helft werd er van alles geprobeerd. Zonder succes. Nieuwerkerk liet Groen Geel niet dichterbij komen. Sterke nog, na de 20-15 van alweer Griemink, schoten Collée en Rodenburg Nieuwerkerk naar een voorsprong van zeven punten! 22-15 in de 38e minuut. Groen Geel werd er moedeloos van en het spel werd er niet beter op. Het verschil werd acht punten in de 42e minuut na alweer een doorloper van Stuurstraat, 23-15! Wedstrijd beslist en dat acht minuten voor tijd.

Bij Nieuwerkerk vervulde Rosanne Lansbergen een rol in de aanval de laatste fase. Na een fijne lange aanval en goed overzicht van Hoogendoorn kon Collée van dichtbij de 24-15 scoren. Wat een mooie tussenstand tegen zo’n sterke tegenstander. Het publiek in de Kleine Vink besefte zich dat er een memorabele wedstrijd werd gespeeld. Elke actie van Nieuwerkerk werd met gejuich begroet. 

Groen Geel deed door treffers van invaldames Lisanne de Bruin en Elise Al nog wat terug in de slotfase. Griemink beloonde een prima invalbeurt met zijn vierde treffer. Maar de absolute man of the match Niels Stuurstraat maakte de wedstrijd nog even wat mooier door zijn tiende treffer te scoren.

Zo won Nieuwerkerk met 25-18 van titelfavoriet Groen Geel. Een hele knappe prestatie! Een wedstrijd om als team en als hele club trots op te zijn! Een paar dagen genieten en dan de knop om! Volgende week de belangrijke wedstrijd uit bij SDO in Kamerik!

Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 10 (2), Koen Collée 4, Laura v.d. Linden 3, Dani Hoogendoorn 2(1), Mats Rodenburg 2, Babette Blok 2 en Cathy van Horik 2

Doelpunten Groen Geel: Carlo de Vries 7(2), Terrenc Griemink 4, Kevin Dik 2(1), Lindsy Krop 1, Renee van Ginkel 1, Marieke Duineveld 1, Lisanne de Bruin 1 en Elise Al 1