Nieuws van de JTC

Datum: 22-05-2019 20:05

Hierbij wat nieuws vanuit de JTC over onder meer de selecties van RTC, de KNKV-app, de bekendmaking van de nieuwe teams en de trainers voor het nieuwe seizoen.

RTC-selecties
Het KNKV District Zuid-West heeft de definitieve RTC-selecties voor 2019 bekend gemaakt. Deze teams spelen diverse oefenwedstrijden en trainen met elkaar. Er zijn maar liefst 12 Nieuwerkerk-spelers geselecteerd voor de RTC Rotterdam-teams onder de 13 en 15 jaar.

RTC Rotterdam onder de 15 jaar: Cato Korteweg, Anne-Fleur de Kreij, Bas van Schaik, Ilvi de Ruiter en Claudia Ramondt.

RTC Rotterdam onder de 13 jaar: Raph v.d. Burgt, Renske Dijkshoorn, Britt Laan, Shayn Tims, Lana Sies, Kenzo Verberk en Isabel de Zwart.

Deze twee teams spelen op 30 mei een toernooi. Onder 13 in Maassluis en onder 15 in Nijverdal. Op 23 en 24 oktober spelen deze teams een Pre-challenge. Op 27 tot en met 30 december staat de Challenge op het programma in Topsportcentrum Rotterdam.  Dit is het laatste jaar dat er een onder 13 team zal zijn.

We zijn blij dat namens Nieuwerkerk Tom v.d. Burgt trainer/coach is geworden bij RCT-Rotterdam. We wensen hem en natuurlijk alle spelers van Nieuwerkerk veel plezier en succes tijdens de trainingen en de wedstrijden met RTC.

Wissels invoeren in KNKV-app en denk om de leeftijden
Alle trainers van CKV Nieuwerkerk zijn waarschijnlijk wel bekend met de KNKV-app. Eerst was het even wennen, maar inmiddels kunnen we toch wel stellen dat ook deze app enorm goed werkt. Hoe lang lijkt het al niet geleden dat we pen en papier alle nummers en namen van de spelers moesten invullen en een kopie van dit formulier moesten inleveren bij Leen of Ineke, samen met het boekje met daarin de spelerskaarten………

De app heeft blijkbaar ook een nadeel. Het KNKV heeft geconstateerd dat er bijna geen wissels worden ingevoerd, zeker niet in de breedtesport. Daarom het vriendelijke verzoek aan coaches en scheidsrechters om netjes alle wissels door te voeren in de app. Je stelt je basisteam op in de app en laat deze voor de wedstrijd goedkeuren door de scheidsrechter. Dan kan je direct na de wedstrijd je wissels (max 8) invoeren in de app en die kan de scheidsrechter dan vervolgens accepteren. Let bij het wisselen wel op dat de gemiddelde leeftijd van je ploeg goed blijft. Dus als je een compensatiespeler in je ploeg hebt, moet daar tegenover altijd een eerste jaars speler staan.

Het KNKV heeft de clubs laten weten bovenstaande te gaan handhaven. Dus laten we alles netjes invullen.

Bekendmaking nieuwe teams
Op de achtergrond werken de JTC en het Technisch Hart aan de indeling van de jeugdploegen voor volgend seizoen. We streven ernaar om op zondag 23 juni de nieuwe teams te publiceren op de website. In de week daarna volgt dan een inloopavond. Houd de website in de gaten.

Trainers seizoen 19/20
De komende tijd zal de JTC haar huidige trainers ook vragen naar hun plannen voor komend seizoen. We zijn natuurlijk super blij met onze ruim 60 (!!) jeugdtrainers. We hopen dat we volgend seizoen weer op hen kunnen rekenen. Ook hopen we op nieuwe trainers, bijvoorbeeld spelers uit de junioren. Heb je interesse, stuur dan even een mail naar JTC@ckvnieuwerkerk.nl

Bekerfinale Nieuwerkerk A1
Nieuwerkerk A1 heeft de bekerfinale behaald door heel knap in de halve finale van DeetosSnel A1 te winnen met 19-16. Knap! De finale staat gepland op woensdag 5 juni. Zowel Nieuwerkerk als tegenstander KCC A1 heeft het KNKV verzocht de wedstrijd te verplaatsen. Het KNKV is daarover nu in gesprek met organisator RWA.

Jeugdkampioenen
De komende weken strijden er nog veel jeugdteams om het kampioenschap van de tweede helft van de veldcompetitie. Uiteraard houden wij alle kanshebbers weer goed in de gaten. Volg hiervoor de website. Alle teams wensen we veel succes!

Opzeggen voor 31 mei
We hopen natuurlijk dat iedereen volgend jaar ook blijft korfballen. Maar mocht je nou toch willen opzeggen, doe dit dan voor 31 mei via een mail naar: ledenadministratie@ckvnieuwerkerk.nl

Inleveren ballen en shirts
Op maandag 17 juni en dinsdag 18 juni van 19.30 tot 21.00u zitten Gerda en Ingrid voor jullie klaar in de kantine. Op deze avond moeten de shirts van de teams gewassen en netjes in de tas worden ingeleverd. Ook moeten de ballen worden ingeleverd per team. En tot slot ook de sleutels van het ballenhok. We willen jullie vriendelijk maar toch ook dringend verzoeken om op een van deze twee avonden de spullen in te leveren.