Kampioen in de Reserve Hoofdklasse

Datum: 03-03-2019 15:21

Door de 21-29 zege op TOP 3 in Sassenheim is Nieuwerkerk 2 kampioen geworden in de Reserve Hoofdklasse. Een prestatie van formaat van de ploeg van coach Edwin Visser. Uit dertien wedstrijden heeft de ploeg maar liefst 24 punten gepakt. De meer dan terechte kampioen. Aanstaande zaterdag wordt de ploeg tijdens de feestwedstrijd in de Kleine Vink gehuldigd voor deze prachtige titel.

Ondanks de vakantie hadden ruim 100 Nieuwerkerk supporters de weg naar de sporthal in Sassenheim gevonden! Leuk voor Nieuwerkerk 2. De ploeg verdient veel support bij deze wedstrijd. Een titel in de Reserve Hoofdklasse zaal betekent immers een unicum voor CKV Nieuwerkerk.

De wedstrijd tegen TOP 3 (reeds gedegradeerd) begint wat stroef. De dames van TOP blijken heel goed te kunnen schieten. Maar bij een tussenstand van 10-11 kort voor rust geeft Nieuwerkerk 2 onder luide aanmoediging van het publiek en de toeter van R de R even goed gas. Ruststand 11-16. Ook na rust gaat Nieuwerkerk lekker door. Ruim voor tijd staat de teller al op 26 goals. De wedstrijd is beslist.

Het geeft coach Edwin de mogelijkheid om zijn drie spelers uit het tweede in te brengen. Zo hebben alle 11 spelers van Nieuwerkerk 2 hun aandeel in deze kampioenswedstrijd. Ook vaste reserve Melissa uit de A1 (top dat je er elke week bij was en zo veel al hebt gespeeld op dit niveau!) komt in het veld en de drie reserves uit Nieuwerkerk 3 mogen ook nog invallen.

De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 21-29 voor Nieuwerkerk 2. Het kampioenschap is een feit! Prachtig! Wat een knappe prestatie. Slechts 1 nederlaag, vlak voor kerst met 1 punt verschil tegen DSC in Eindhoven. Concurrent Groen Geel werd twee keer verslagen. De wedstrijd in Wormer was wellicht het hoogtepunt van dit mooie zaalseizoen.

Zaterdag sluit Nieuwerkerk 2 af met een thuiswedstrijd tegen de andere degradant, KVS 2. Het zal een wedstrijd worden met een feestelijk tintje. De spelers van Nieuwerkerk 2 verdienen ook zaterdag weer een volle sporthal en veel applaus, want dit is voor CKV Nieuwerkerk gewoon een waanzinnige prestatie!