Nieuwerkerk D1 naar NK 6 april. Ben jij er bij?

Datum: 14-03-2019 10:43

Nieuwerkerk/Van Loon D1 is met overtuiging kampioen geworden in de D-hoofdklasse poule E. Met 10 overwinningen op rij werd thuis tegen DeetosSnel het kampioenschap binnengehaald. Erg knap!

Door dit kampioenschap heeft Nieuwerkerk D1 zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Dit toernooi wordt op zaterdag 6 april gespeeld in Dordrecht bij de vereniging DeetosSnel.

CKV Nieuwerkerk is uiteraard enorm trots op de spelers en coaches van de D1. We hopen ook op een prachtige en sportieve dag. En natuurlijk op heel veel supporters uit Nieuwerkerk!

We zullen proberen een zo groot mogelijke supportersbus te laten rijden naar Dordrecht. Daarvoor zijn we natuurlijk wel afhankelijk van jullie inschrijvingen!
Wil je met de bus mee naar Dordrecht op 6 april, mail dan snel naar PR@ckvnieuwerkerk.nl. Geef je naam door en ook van de mensen die er nog meer mee willen. We hebben nu een 60-persoonsbus met nog 2 lege plekken.

De bus vertrekt op zaterdag 6 april tussen 9.45 en 10u bij de Kleine Vink. We vertrekken om 16u weer vanuit Dordrecht naar Nieuwerkerk. Kosten van de bus zijn slechts 5 euro per persoon.

Wie kunnen we nog meer verwachten op 6 april.
In poule A is LDODK uit Gorredijk ongeslagen kampioen geworden.
In poule B staat SKF uit Veenendaal ongeslagen bovenaan. Zij kunnen zaterdag kampioen worden.
In poule C is KZ uit Zaandijk ook ongeslagen kampioen geworden.
In poule D is Fortuna uit Delft de ongeslagen kampioen.
In poule F staan PKC en Oranje Wit samen bovenaan met 18 punten. Kans is groot dat PKC kampioen wordt vanwege het onderling resultaat.

Op het NK dus in ieder geval Nieuwerkerk D1, LDODK D1, SKF D1, KZ D1, Fortuna D1 en dus waarschijnlijk PKC D1 als de zes kampioenen.

Ook de twee beste nummers twee uit de verschillende poules plaatsen zich. Dat lijkt sowieso Oranje Wit D1 te worden, die hebben pas twee verliespunten. De Meeuwen D1 uit poule B maakt ook goede kans met 4 verliespunten, maar die moeten nog tegen SKF. In poule A heeft Heerenveen 5 verliespunten. Zij hopen op winst van SKF tegen De Meeuwen. Refleks (poule D) heeft 6 verliespunten en Vitesse uit de poule van Nieuwerkerk al 7. In poule C staan alle teams al op minimaal 8 verliespunten. Die laatste NK-deelnemer zal dus tot het einde spannend blijven.

Pas als alle NK-deelnemers bekend zijn, weten we ook in welke NK-poule Nieuwerkerk D1 als kampioen van poule E zal komen. Op dit moment is alleen zeker dat Nieuwerkerk D1 niet bij SKF (poule B) in de poule komt. Alle andere tegenstanders zijn nog mogelijk.

Zodra er meer bekend is over de poule-indeling, horen jullie dat natuurlijk via de website. Het toernooi begint om 11u. Het is nog niet bekend of Nieuwerkerk D1 direct om 11u of in poule B om 11.30u start.

Geef je nu eerst maar snel op voor de blauw-zwarte supportersbus via pr@ckvnieuwerkerk.nl!

Bus naar NK Nieuwerkerk D1 - zaterdag 6 april Dordrecht
1. Tom v.d. Burgt