Nieuwerkerk D1 kampioen van Nederland

Datum: 06-04-2019 11:51

Nieuwerkerk/Van Loon D1 is Nederlands kampioen van de D-Hoofdklasse geworden! De beste D-ploeg van Nederland. Hoe gaaf, hoe knap en hoe trots kan je zijn! Daar sta je dan als CKV Nieuwerkerk tussen een rijtje Korfbal League clubs zoals PKC, LDODK, Fortuna en KZ. Dan is het fantastisch om aan het einde van de dag als Nederlands kampioen naar huis te kunnen! Wat een prachtige dag in de historie van CKV Nieuwerkerk!

De openingswedstrijd in de poulefase was tegen PKC D1, de D1 van de grootste club van Nederland dus. Na een gelijkopgaand begin werd Nieuwerkerk D1 sterker. Door een zeer sterke defensie van Nieuwerkerk wist PKC maar drie keer te scoren. Nieuwerkerk deed dat zelf negen keer en won het belangrijke openingsduel zo met 9-3.

De tweede poulewedstrijd was tegen KZ uit Koog aan de Zaan, wederom een Korfbal League club. KZ had haar eerste duel met 4-5 verloren van De Meeuwen. Deze wedstrijd was een mindere pot. Nieuwerkerk kwam niet lekker in de wedstrijd en verloor uiteindelijk met 4-5. Even een teleurstelling.

De derde en beslissende poulewedstrijd was tegen De Meeuwen uit Putten. Zij hadden twee keer gewonnen en hadden dus aan een gelijkspel voldoende voor een plek in de finale. Nieuwerkerk moest winnen om die finale te halen. En dat gebeurde op zeer overtuigende wijze. Binnen een paar minuten was het 4-0. De ruststand was 5-0 en Nieuwerkerk D1 won uiteindelijk met 7-1.

Na drie wedstrijden hadden KZ, De Meeuwen en Nieuwerkerk allemaal vier punten behaald. Op doelsaldo werd Nieuwerkerk D1 eerste in de poule en daarmee plaatste de ploeg zich voor de finale.

De finale werd gespeeld tegen LDODK D1 uit Gorredijk, de derde ontmoeting met een Korfbal League club. LDODK had een prima poulefase gespeeld en favoriet Fortuna achter zich gelaten. Opvallend was dat de poulegenoten van Nieuwerkerk al haar "finalewedstrijden" tegen de andere poule wonnen. PKC werd 7e door Oranje Wit te verslaan. De Meeuwen werd 5e door SKF te verslaan en KZ werd 3e door Fortuna te verslaan.

Toen de grote finale. Heel veel publiek uit Nieuwerkerk en van de andere clubs. Oplopen in het donker. Super trotse ouders, opa's en oma's, zussen en broers en vrienden op de tribune. Oplopen in een finale van een NK. Nu al bij de beste twee teams van Nederland. De spanning zorgde voor een wat traag begin van de wedstrijd. LDODK stond bij rust 4-3 voor. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Maar toen begon de tweede helft!

Een helft waarin Nieuwerkerk D1 liet zien absoluut de beste ploeg van Nederland te zijn! Over alle schijven gevaarlijk en scoren via veel verschillende spelers. Zeven Nieuwerkerkse goals achter elkaar! En een 4-10 voorsprong in de finale! Het feest kon beginnen en dat besefte het Nieuwerkerkse publiek! Uiteindelijk won Nieuwerkerk D1 met 6-10 de finale en werd de ploeg van coaches Masja, Marlies en John kampioen van Nederland!

Zo ongelooflijk knap! Fantastisch!

Later veel meer over deze prachtige CKV dag!