Mats Rodenburg kiest voor CKV Nieuwerkerk

Datum: 25-04-2018 08:58 null

De Technische Staf (TC) van CKV Nieuwerkerk is zeer verheugd te kunnen mededelen dat de 21-jarige Mats Rodenburg volgend seizoen de selectie versterkt. De talentvolle Rodenburg komt over van Dalto uit Driebergen. Met het aantrekken van dit grote talent toont Nieuwerkerk de ambitie om de komende jaren een stabiele hoofdklasser te worden.

Mats Rodenburg is een echte Dalto-speler aangezien hij al vanaf vierjarige leeftijd bij de club in Driebergen speelt. Hij kijkt met veel trots en plezier terug op de afgelopen 17 jaar dat hij in het geel-zwart heeft gespeeld. Zo debuteerde Mats al op 15-jarige leeftijd in Ahoy’ tijdens een invalbeurt in de finale van de A1. Naast het spelen bij Dalto maakte Mats ook altijd uit van de selectieteams van district Oost. Ook als jeugdinternational maakte Mats furore. Hij speelde in Oranje onder 16, onder 19 en was de afgelopen periode ook jeugdinternational bij Oranje onder 21. In totaal is hij maar liefst vier keer wereldkampioen geworden met Oranje. Bij Oranje onder 19 heeft hij gewerkt met de huidige hoofdcoach van CKV Nieuwerkerk, Leon Simons. Mats heeft die samenwerking altijd als zeer prettig ervaren en de aanwezigheid van Simons is een van de redenen geweest waarom de student Biomedische Wetenschappen nu voor een avontuur bij CKV Nieuwerkerk kiest.

De 21-jarige Rodenburg speelt dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar in de selectie van Dalto. Hij heeft voornamelijk in het tweede team van Dalto gespeeld, waarmee hij in zijn eerste seizoen de finale van de Reserve Korfballeague verloor. Afgelopen zaalseizoen wist Mats door blessures in Dalto 1 een korte tijd een basisplek te bemachtigen. Zijn indrukwekkende optreden tegen kampioen DeetosSnel een week voorafgaand aan het duel met Nieuwerkerk (waarin hij ook in de basis stond) maakte indruk
op het scoutingsapparaat van Nieuwerkerk, waar Mats natuurlijk al langer op de radar stond. Helaas voor Mats maakte hij in de beslissende fase van de competitie weinig tot geen minuten meer in Dalto 1. Hij wil nu graag een volgende stap maken in zijn korfbal carrière en dat is het bemachtigen van een basisplek in een eerste team dat Hoofdklasse speelt.

Mats heeft goed voor ogen hoe hij zich verder kan ontwikkelen als korfballer en kiest nu heel bewust voor Nieuwerkerk. Na een gesprek met de TC en de technische staf is de in Utrecht woonachtige korfballer overtuigd geraakt dat dit de juiste keuze is. Hij kent Nieuwerkerk als tegenstander en als club waar hij met de selectie van Dalto twee keer de ProfiLease Cup wist te winnen. Ook Mats ziet in de huidige selectie van CKV Nieuwerkerk een groep waar veel rek in zit. Hij treft jonge talentvolle
leeftijdsgenoten als Koen Collée, Niels Stuurstraat, Kenneth de Ronde, Dani Hoogendoorn, Babette Blok en Eva Boeter. Spelers die hij kent uit het verleden met district Oost en Oranje. Mats ziet zichzelf goed passen in de selectie en het spel dat wordt gespeeld. Daarnaast sluiten zijn ambities goed aan bij die van Nieuwerkerk. Hij kijkt er naar uit om zijn bijdrage te kunnen leveren aan het proces waar Nieuwerkerk zich momenteel in bevindt.

Ook wij kijken er naar uit om Mats in het blauwe shirt te kunnen zien spelen op de Kleine Vink! We heten hem dan ook van harte welkom. Op korte termijn zullen we uitgebreid kennismaken met Mats via een interview op onze website.