CKV Nieuwerkerk

Kerstboodschap

Beste Leden, ouders van leden, sponsoren, en supporters van CKV Nieuwerkerk,

 
Het zijn de donkere dagen voor Kerst van een bijzonder jaar en het is me het jaartje wel zeg.
 
Wie had kunnen vermoeden dat onze vereniging vanaf maart zo goed als stil kwam te liggen.
Heel even mochten we dit najaar ruiken en proeven hoe het was op de Kleine Vink, echter dat was van korte duur.
Sinds oktober is het dan ook ijzig stil op de Vink.
Toevallig heb ik afgelopen weken veel tijd doorgebracht op Kleine Vink. Tsjonge wat een surrealistische situatie is het daar. Daar waar altijd drukte en vertier was, kan je nu een speld horen vallen.
 
Vorige week donderdag heb ik met het dagelijks bestuur (Rob van Sprang, Judith Janssen) onze jaarlijkse ALV voorgezeten. Online uiteraard. We vonden het echter belangrijk dat wij vanuit onze eigen kantine, in de vertrouwde omgeving, als dagelijks bestuur de vereniging voor moesten zitten.
Tenslotte is dit de basis van alles, de club, het veld, de kantine, ons honk.
 
Vereniging zijn is niet alleen sporten met elkaar, het is ook onze sociale ontmoetingsplek waar we lief en leed met elkaar delen. Ik heb het wel vaker geschreven, we zijn verenigd met elkaar in de sport, als leden, supporters en familie. Kampioenschappen vieren we uitbundig met elkaar, bij teleurstellingen steunen en bemoedigen we elkaar. Met elkaar……… alleen dat is er even nu niet. Zijn we dan geen even geen vereniging meer met elkaar ?
 
Het tegendeel is echter waar, is mij gebleken in de afgelopen maanden. Van korfbalclinics voor senioren tot aan onderlinge wedstrijden, van mega succes Grote Club Actie tot aan een succesvolle boterletter- en kerstkransenactie. De inzet en betrokkenheid is niet aflatend, alle commissies en vrijwilligers gaan onverminderd door. Dat is toch geweldig om als korfbalvereniging bezig te zijn. Achter de schermen weet ik, wordt er ook hard gewerkt aan allerlei beleids- en wedstrijdzaken, aan PR- en andere activiteiten. CKV Nieuwerkerk bloeit gewoon door !
 
Maar ja, wat missen we toch dat samenzijn langs de lijn.
 
Wie had ooit gedacht dat ik dat gefoeter van toeschouwers langs de lijn tegen de scheidsrechter zou missen. Wie had ooit gedacht dat ik de flauwe grappen en moppen in de kantine zou missen. Wie had ooit gedacht dat ik 't tikkie op mijn rug zo vlak voor de wedstrijd van de hoofdcoach zou missen. Wie had ooit gedacht dat ik de chagrijnige en/of boze mailtjes op zondag na de wedstrijd van zaterdag zou missen. Man, man, man, wat mis ik dat allemaal.
 
We zijn met ze allemaal wel ontzettend toe aan een potje korfbal, om te spelen of om bij te wonen als supporter. De eerste signalen zien er echter nog niet goed uit en het einde van de lockdown op 19 januari komt alweer snel dichterbij. Laten we hopen op goede ontwikkelingen tot die datum.
Bovenal zijn we toe aan de warmte, saamhorigheid en verbondenheid die we nu in de vereniging zo missen. Ik spreek de wens uit dat we binnen niet al te lange tijd elkaar weer te kunnen ontmoeten en dit weer met elkaar mogen ervaren.
 
Tot die tijd roeien we met de riemen die we wel hebben en koester ik alle positieve activiteiten die ik via de site en op social media voorbij zie komen. Op die manier zijn we nog steeds verenigd en maken we er als club het beste van. En volgens mijn bescheiden mening doen we dat erom goed.
 
Ik ben trots op jullie allemaal!!
 
Voor nu, stay safe, kijk naar elkaar om, en ik wens jullie warmte, verbondenheid en positiviteit de komende kerstdagen.
Mede namens het bestuur fijne feestdagen en een gelukkig en vooral gezond 2021
 
Alfred Huijser
Voorzittert