De Kers op de D1-taart - door Marlies v.d. Burgt

Datum: 23-06-2019 19:23

Wat zeg je tegen kinderen van gemiddeld 11/12 jaar oud wanneer zo nog 1 toernooi te spelen hebben na zo'n fantastisch seizoen?

Vorig jaar augustus starten ze met het winnen van het NK beach korfbal, daar volgde het kampioenschap op 1e helft veld, kampioenschap zaal, Nederlands Kampioen Zaal, weer kampioen op het veld en nu moeten ze zich opmaken voor weer een fantastisch toernooi, namelijk Nederlands Kampioenschap veld. Ja dan zeg je; lieve kinderen dit is het kersje op die al zo heerlijke taart.

Moeten we ze motiveren; nee… Dat zit al in deze toppers zelf, het enige wat wij hoeven te doen is ze de juiste weg wijzen. Heerlijke groep!

Dan mag je na een hele lange reis, we waren er als eerste, even benen strekken, balletje schieten en lachen met elkaar. Na 45 minuten beginnen we met de voorbereiding. Hoe de wedstrijden zijn verlopen hebben jullie al kunnen lezen. Elke wedstrijd halen ze het beste uit zich zelf, gaan er 180 procent voor en trekken uiteindelijk als winnaar over de finish.

Mooi dit moment met jullie te delen; Shayn kon door een heel vervelend ongeluk niet deelnemen aan het NK. Vrijdag uit het gips gekomen en het lopen ging steeds beter. Hoe mooi zou het zijn als hij de laatste minuut nog mee zou kunnen doen, al is het om zijn prachtige afstandschoten nog eens te laten zien. We zeiden dit tegen de kids voor de finale. Laten we ervoor zorgen dat Shayn nog een minuut mee kan doen. Meer motivatie hadden ze niet nodig. Een stralende Shayn die elke minuut aftelde en de kinderen die dat met hem deden. En zo gebeurde het dat hij nog mee kon doen, laatste minuut van ons fantastische seizoen. Dan win je en komt de groep naar je toe, wij vinden dat Shayn de beker mag halen. Ja dan ben je stil en geniet je van je kleinste teen tot in je kruin.

Trots ben ik dat we na het toernooi zoveel lieve woorden krijgen. Wat een eenheid, samenspel, plezier stralen jullie uit.  Verenigingen, scheidsrechters die we nog nooit eerder gezien hebben geven ons dit terug. Dan denk ik lieve John en Masja, wat hebben we dit goed gedaan. Dat is het enige wat wij hoefden te doen. Er een eenheid van maken, met elkaar leren korfballen. Want het talent bezitten ze al.

Dank Dank Dank aan al die ontzettend lieve supporters, we hebben er in de zaal zo van genoten, maar dat jullie gisteren weer met zoveel richting Hardenberg kwamen in de prachtige tuinpakken, vuurwerk, wc rollen en jullie heerlijke stemmen; ik niet meer van zeggen dan; wat een vereniging!

Dan tenslotte; lieve Britt, Isabel, Lana, Lise, Renske, Kenzo, Matthijs, Raph, Shayn en Taco wat heb ik van jullie genoten. Dit gaan we met elkaar nooit meer vergeten. Met trots kunnen jullie zeggen dat je echt de beste bent geweest in 2019!

Liefs Marlies (een van de drie coaches van Nieuwerkerk D1)