CKV Nieuwerkerk

Jop Brouwer kiest voor CKV Nieuwerkerk

Datum: 03-06-2019 09:55 null

Met gepaste trots maakt de Technische Commissie (TC) van CKV Nieuwerkerk bekend dat Jop Brouwer van Oranje Wit met ingang van volgend seizoen aansluit bij de selectie van Leon Simons en Jan van Essen. De 19-jarige Brouwer is een groot talent afkomstig uit de Dordtse jeugdopleiding. Er waren meerdere clubs voor hem in de markt, maar met volle overtuiging kiest Jop voor het avontuur bij CKV Nieuwerkerk.

Na een succesvolle periode in de jeugd van Oranje Wit, met onder meer een nationale titel in de B1 na winst in de finale op Nieuwerkerk B1 en een Europese titel met Oranje -19, speelde Jop dit seizoen zijn eerste volledige seizoen in de senioren. Met Oranje Wit 1 speelde hij een goed zaalseizoen waarin de promotie naar de Hoofdklasse net werd gemist. Jop wilde dolgraag in de zaal-hoofdklasse spelen, naar zijn mening een prachtige en sterke competitie. Dat kon dus niet met Oranje Wit en zodoende oriënteerde hij zich op een stap naar een nieuwe club. Vorige maand zag hij om dezelfde reden zijn ploeggenoot bij Oranje Wit en bij Oranje -21, Bo Oppe, de stap naar KCC maken.

Jop Brouwer heeft het gehele afgelopen seizoen deel uitgemaakt van de selectie van Jong Oranje (onder de 21). Voor een speler van zijn leeftijd al heel knap dat hij voor dit nationale team werd geselecteerd. Net als Nieuwerkerker Koen Collée kreeg Brouwer afgelopen week helaas te horen dat hij is afgevallen voor de definitieve selectie. Gezien zijn leeftijd kunnen we zeggen, zijn kans komt nog wel.

De 19-jarige Dordtenaar begint volgend jaar met een studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Op korfbalgebied heeft hij de ambitie om zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. Uiteindelijk is het spelen in de Korfbal League zijn droom. Bij Nieuwerkerk verwacht Jop zich verder te kunnen ontwikkelen door het spelen in de Hoofdklasse, maar ook door deel uit te maken van de jonge en sterke selectie van CKV Nieuwerkerk. Na enkele goede gesprekken is hij ervan overtuigd dat de club Nieuwerkerk hem kan bieden waar hij naar op zoek was. Brouwer staat bekend als een echte spits met een prachtig afstandsschot. Op 25 mei speelde hij nog met Oranje Wit 1 op de Kleine Vink.

Hij hoopt zich in augustus 2019 in het eerste team te kunnen spelen en vervolgens met Nieuwerkerk 1 op jacht te gaan naar successen op zowel het veld als in de zaal.

CKV Nieuwerkerk is zeer tevreden met zijn komst en heet Jop dan ook van harte welkom.

TC CKV Nieuwerkerk