CKV Nieuwerkerk

In memoriam Jan van Gulik

Afgelopen zondag 10 juni 2018 bereikte ons het bericht dat ons erelid, de heer Jan Hendrik van Gulik, op 87-jarige leeftijd jaar is overleden. De oudere leden onder ons zullen zijn naam zeker nog wel herinneren.

Jan heeft op 13 december 1961, samen met Lenie den Hoed en Frans Vogelaar, vanuit de huiskamer van de familie van Gulik, C.K.V. Nieuwerkerk opgericht.

Jarenlang had Jan gekorfbald bij de vereniging TOP in Rotterdam. Toen hij met zijn gezin vanuit Rotterdam in Nieuwerkerk kwam wonen, wilde hij ook hier graag sporten. Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was een volleybalvereniging op te richten, werd het toch een korfbalvereniging. Zijn hart lag bij deze sport. 
Vanzelfsprekend werd Jan ook de eerste voorzitter van onze vereniging. Dit bleef hij tot 1971. Toen hij die functie neerlegde, is Jan erelid geworden. Als erelid was Jan nog regelmatig aanwezig bij jubilea van de vereniging. 

Naast voorzitter is Jan ook lange tijd speler en aanvoerder geweest van het eerste team van CKV. Hij heeft zijn enthousiasme voor de korfbalsport overgedragen aan zijn broer Dick en neven Willem-Jan en Jeroen, die ook altijd betrokken zijn geweest bij de vereniging. 

Wij zijn Jan dankbaar voor alles wat hij voor CKV Nieuwerkerk heeft betekend en wensen zijn familie heel veel sterkte om dit verlies te dragen.

Alfred Huijser 
Voorzitter