Gerhard Gouderjaan kiest voor Nieuwerkerk

Datum: 16-05-2020 11:10 null

De 22-jarige Gerhard Gouderjaan maakt volgend seizoen de stap van SDO/Blijwerkt (K) naar CKV Nieuwerkerk. Gouderjaan is de afgelopen jaren enthousiast geworden over de prestaties en uitstraling van de selectie van Nieuwerkerk. Hij kijkt er dan ook naar uit om zijn kwaliteiten op sportpark de Kleine Vink te kunnen etaleren. Nieuwerkerk is zeer tevreden met zijn komst en is, ook mede dankzij de terugkeer van Matthijs Lansbergen, aan de herenkant klaar voor de start van een nieuw seizoen.

Het zijn vreemde tijden voor CKV Nieuwerkerk. De spelers en trainers van de talentvolle selectie kregen door de Coronacrisis klap na klap te verwerken. Geen play-offs in de zaal, geen (zeker) kampioenschap op het veld en uiteindelijk was daar ook nog de teleurstellende beslissing van het KNKV over de afhandeling van het promotietraject in de zaal. Sinds afgelopen dinsdag traint de selectie weer. Het zal in het begin vooral een sociale activiteit zijn. De spelers en trainers hebben elkaar noodgedwongen twee maanden moeten missen. De komende tijd is het een kwestie van de knop omzetten, schouders eronder en nog een keer gaan voor zo’n mooi seizoen. Op Korfbal.nl verscheen daar een mooi interview over met CKV-aanvoerder Koen Collée:

Die schouders eronder zetten, dat doet Nieuwerkerk volgend jaar samen met Gerhard Gouderjaan. Deze geboren Kamerikker is vorige maand 22 geworden en korfbalt al zijn hele leven bij SDO. De laatste vier jaar in de selectie, waarin hij dit jaar onder leiding van coach Edwin Visser en samen met Rosanne Lansbergen in SDO 1 speelde in de Overgangsklasse. Vorig jaar speelde hij nog met SDO in de zaal tegen Nieuwerkerk. SDO degradeerde dat seizoen uit de Hoofdklasse en kende dit jaar geen gelukkig seizoen op een lager niveau. Wel wisten Gerhard en zijn team zich net te handhaven.

Gerhard Gouderjaan had niet de intentie om SDO te verlaten. Eigenlijk was er maar 1 club die hem daarover kon laten twijfelen en dat was Nieuwerkerk, zo zegt hij  zelf. De tweedejaars student Sportmarketing en management aan de Hogeschool van Rotterdam kent Nieuwerkerkspelers Dani en Koen van zijn opleiding en volgt hun wedstrijden de afgelopen jaren met veel plezier. Hij ziet in de selectie van Nieuwerkerk een groep met veel leeftijdsgenoten die volgens hem allemaal potentie, talent en wilskracht uitstralen. Daarom lijkt het hem mooi en uitdagend om deel uit te kunnen maken van deze selectie.

Toen Nieuwerkerk interesse toonde, heeft Gerhard na een goed gesprek met de trainers de knoop doorgehakt. Hij vond het heel moeilijk om zijn SDO te verlaten, maar kon deze geweldige uitdaging naar eigen zeggen niet laten schieten. In de gesprekken met de trainers werd gesproken over de visie en de ambities van Nieuwerkerk. Zijn enthousiasme over de club werd hierdoor nog meer aangewakkerd. Hij heeft alle vertrouwen in een mooi nieuw korfbalseizoen waarin hij met de selectie van Nieuwerkerk andermaal de play-offs hoopt te halen.

In het dagelijks leven studeert Gerhard dus in Rotterdam. Hij heeft al bijna twee jaar een “korfbalrelatie” met Femke die speelt bij Tiel’72. Zijn korfbalhoogtepunt is onder meer deelname aan het NK 1 tegen 1, waar hij nog tegenover Koen Collée stond. Bij Nieuwerkerk gaat Gerhard op zoek naar nieuwe hoogtepunten en Nieuwerkerk wenst hem daarbij veel succes! Van harte welkom Gerhard!

Matthijs Lansbergen

Nieuwerkerk kan tevens de terugkeer van een oud gediende aankondigen. Na jarenlang in de selectie van CKV Nieuwerkerk te hebben gespeeld zette Matthijs Lansbergen 2,5 jaar geleden een stapje terug in verband met zijn studie. Hij bleef wel korfballen in Nieuwerkerk 3. Dit jaar is Matthijs samen met zijn vriendin Lisette op wereldreis geweest. Ze zijn inmiddels terug en de studie is afgerond. Naast zijn baan heeft de inmiddels 30-jarige Matthijs weer voldoende tijd en energie om nog een keer alles te geven voor de selectie van Nieuwerkerk. Dit hoopt Lansbergen nog de komende jaren te kunnen doen. Lansbergen is een man van de club en kan met zijn ervaring een prima aanvulling voor de jonge talentvolle selectie van Nieuwerkerk zijn. Nieuwerkerk hoopt de komende periode ook op het damesvlak nog wat “transfers” te kunnen maken.