Edwin Visser nieuwe trainer Nieuwerkerk 2

Datum: 09-04-2018 10:01

De Technische Commissie van CKV Nieuwerkerk is verheugd om te kunnen melden dat Edwin Visser met ingang van het seizoen 2018/2019 de nieuwe trainer/coach is van Nieuwerkerk 2. Voor veel mensen binnen onze club is Edwin geen onbekende. Edwin heeft als speler ervaring bij diverse verenigingen. Edwin kent zijn oorsprong bij Tempo uit Alphen aan den Rijn en heeft kort in Nieuwerkerk 1 gekorfbald. Door blessureleed heeft Edwin ervoor gekozen zijn actieve loopbaan als speler te beëindigen en zich te richten op het trainersvak.

Kort daarna is Edwin aan de slag gegaan als trainer waarbij hij o.a. de talentvolle A1 van Nieuwerkerk onder zijn hoede had met spelers als Tim Nome, Rick van Horik en Matthijs Lansbergen. Vervolgens is Edwin trainer geworden van IJsselvogels 1, waar hij in 2015 afscheid heeft genomen als hoofdtrainer. De afgelopen jaren heeft Edwin op trainersvlak een stap terug gedaan om meer tijd te besteden aan zijn gezin. Na enkele jaren van korfbalrust begint het nu weer te kriebelen en vindt hij bij Nieuwerkerk een club die hij goed kent en bij zijn ambitie als trainer past.

Edwin kijkt uit naar de samenwerking met de ervaren trainers Leon Simons en Jan van Essen en verwacht zichzelf op deze manier verder te kunnen ontwikkelen als trainer/coach. In het dagelijkse leven is Edwin werkzaam als docent lichamelijke opvoeding op een voortgezet onderwijs school. Met zijn HALO-diploma heeft hij de basis binnen om dit jaar met zijn KT4 (Korfbal Trainer 4-diploma) aan de slag te gaan.

Nieuwerkerk 2 speelt op het veld nog voor het kampioenschap naar de Ereklasse en in de zaal heeft het zich gehandhaafd in de Reserve Hoofdklasse. De technische staf van Nieuwerkerk voor het nieuwe seizoen is nu rond. De komende periode zal worden gebruikt om de spelersselectie, die voor een heel groot deel intact blijft, aan te vullen.