CKV Nieuwerkerk

Nieuwerkerk 1 en 2 blijven in de hoofdklasse

Datum: 04-03-2018 11:13

Het was absoluut geen goede wedstrijd, maar wat maakt het uit!? Nieuwerkerk 1 won het  duel met Die Haghe met 17-20 en handhaaft zich in de Hoofdklasse! De degradatiekraker kwam niet op gang, maar Nieuwerkerk vond het prima. Na een 7-9 ruststand kwam Nieuwerkerk eigenlijk geen moment in gevaar. De 200 supporters vierden een prachtig feest in Den Haag. Nieuwerkerk levert een prestatie van formaat! Handhaving in de Hoofdklasse na een kampioenschap in de Overgangsklasse, het is niet veel ploegen gelukt!

De supporters van CKV Nieuwerkerk begrepen het belang van de wedstrijd maar al te goed. Een volle kwibus en daarnaast heel veel mensen die op eigen gelegenheid naar Den Haag waren gekomen om de ploeg te steunen in de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen. En wat mag je dan blij zijn met sporthal de Kleine Vink! Sportcampus Zuiderpark is prachtig hoor, maar veel te groot om als korfbalclub je wedstrijden te spelen. Toch werd er nog een prima sfeer gecreëerd door de 200 supporters uit Nieuwerkerk.

Ook het KNKV had de wedstrijd op waarde geschat. Een van de beste scheidsrechtersduo’s van het land (Luttik/Kok) mocht de wedstrijd leiden. Dat deden zij uitstekend. Een bijzondere wedstrijd, want om niet te degraderen moest Die Haghe met zes punten verschil winnen van Nieuwerkerk. Andersom wist Nieuwerkerk dus wat het moest doen om te handhaven. Die Haghe deed dat zonder Art v.d. Velde in de basis, maar de Haagse supersub van de laatste weken mocht al heel snel warmlopen. Daar sprak niet veel vertrouwen vanuit. 

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. En voor deze ene keer vond Nieuwerkerk dat helemaal niet erg. Die Haghe kwam minder fel uit de startblokken dan verwacht. In de eerste Nieuwerkerkse aanval werd het 0-1 door een fraaie doorlopen van Koen Collée. Verdedigend stond Nieuwerkerk weer uitstekend zaterdag. Dat was geen verrassing. De afgelopen weken kwamen Sporting Delta en TOP ook al moeizaam tot scoren tegen de strakke defensie van Nieuwerkerk. Die Haghe kon zo nooit het gewenste gaatje slaan. En zonder zelf goed te spelen bleef Nieuwerkerk altijd in het spoor van Die Haghe. Voor de vele neutrale toeschouwers was het geen fraai schouwspel in het Zuiderpark.

Babette Blok was de belangrijkste speler bij Nieuwerkerk in de eerste helft. Zij schoot drie schoten binnen en haalde een hoog percentage. Bij Die Haghe kwam Art v.d. Velde al snel in het veld voor Mark Brouwers. Een verkeerde inschatting van Jennifer Tromp. V.d. Velde kwam heel moeilijk vrij tegen Collée en scoorde alleen een doorloper. Het was Nieuwerkerk dat het eerste gaatje sloeg van twee en behield dat tot aan de rust: 7-9.

De oplettende toeschouwer merkte op dat Die Haghe er nu acht moest maken en dat Nieuwerkerk dan niet moest scoren. Dat kon toch bijna niet meer mis, zeker als het tempo zo laag bleef.

Dat tempo bleef laag in de tweede helft en het bleef een matige wedstrijd. Art v.d. Velde werd naar het andere vak gehaald en kwam daar beter tot zijn recht (5 van de 10 Haagse goals na rust). In de 4e minuut van de tweede helft werd het 7-10 door Jasper Marck. Een belangrijke goal, want Die Haghe leek er nu echt niet meer in te geloven. Toch kwamen de Hagenezen nog op 11-12, maar een belangrijke strafworp van de goed spelende Hoogendoorn betekende 11-13. In de aanval kwam Rosanne Lansbergen op de plek van Eunice Havenaar te spelen. Nieuwerkerk kon zo wat langer aanvallen.

Twee goals van V.d. Velde zette Die Haghe naast Nieuwerkerk en met haar derde treffer zette Rowena Lazarom Die Haghe zelfs op een 14-13 voorsprong. De reactie van Nieuwerkerk was sterk. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd liet de ploeg er geen twijfel over bestaan wie er in de hoofdklasse zou blijven. Drie treffers in een minuut (Hoogendoor, Blok en Collée) en Nieuwerkerk stond weer voor: 14-16. En met een heerlijke doorloper van Hoogendoorn werd het zelfs 14-17. Het feestje kon gevierd worden op de tribune!

Toen Die Haghe weer in de buurt kwam, zorgde invalster Lisanne Bron met een van haar eerste acties voor 16-18. De andere invaller, Kores Punt, schoot tot grote vreugde van zijn blauw zwarte fans ook zijn eerste bal binnen, precies voor het vak van Nieuwerkerk. Mooi! Met zijn vierde treffer zette Stuurstraat de stand op 16-20. De laatste goal van de wedstrijd was van Art v.d. Velde. Eindstand 17-20.

Die Haghe dus gedegradeerd, maar nog veel belangrijker: Nieuwerkerk handhaaft zich in de Hoofdklasse. Een prestatie van formaat van de jonge ploeg van coaches Leon Simons en Jan van Essen. Net als tijdens het debuut in de veld hoofdklasse haalt Nieuwerkerk 10 punten. Dit keer is het wel genoeg! Nieuwerkerk pakte uit de laatste vier wedstrijden maar liefst 6 punten. Het is voor de ontwikkeling van deze spelers en voor Nieuwerkerk als club enorm belangrijk dat de ploeg op dit niveau blijft spelen. Terecht dus dat de supporters een groot feest vierden samen met de spelers op de speelvloer in de sportcampus in Den Haag.

DeetosSnel en Dalto gaan de play-offs spelen. CKV Nieuwerkerk wenst beide teams daarin veel succes! Geinig om te zien dat we het vijf maanden geleden best goed hebben voorspeld in deze poule:

https://ckvnieuwerkerk.nl/actueel/nieuws/Vooruitblik-Hoofdklasse

Nieuwerkerk maakt zich nu op voor het vervolg van de veldcompetitie. In de overgangsklasse staat de ploeg derde achter koplopers Fiks en SKF. SKF speelt over twee weken nog een degradatieduel om handhaving in de zaal overgangsklasse veilig te stellen.

Verslag van Haagse topsport:

http://www.haagsetopsport.nl/degradatie-enorme-deceptie-korfballers-haghe

Doelpunten Nieuwerkerk: Dani Hoogendoorn 4, Babette Blok 4, Niels Stuurstraat 4, Koen Collée 4, Jasper Marck 1, Eunice Havenaar 1, Kores Punt 1 en Lisanne Bron 1

Doelpunten Die Haghe: Art v.d. Velde 6, Rowena Lazarom 3, Victor Palm 3, Annemiek Kraaijenbrink 1, Jeroen Preuninger 1, Jaimy Roos 1 en Nienke Hoogeveen 1 en Mark Brouwers 1

 

KCR 2 – Nieuwerkerk 2 20-25 (rust: 10-14)

Onder leiding van het prima scheidsrechtersduo Koole/Peene maakten Nieuwerkerk 2 en KCR 2 een leuke slotwedstrijd van. KCR was al gedegradeerd en Nieuwerkerk 2 wilde zich definitief veilig spelen. Met A1-dame Estelle Hendriks in de basis ging Nieuwerkerk op jacht naar de overwinning. Gedurende de hele wedstrijd was er een gaatje van minimaal drie/vier goals. Zodra KCR een keertje op 2 verschil kwam, werd het gaatje direct weer groter. De dames van Nieuwerkerk hadden een belangrijke rol. Een paar fraaie treffers van Lotte Dingjan, een paar hele droge en belangrijke schoten van Tamar Plieger en een heersende Rosanne Lansbergen. Nieuwerkerk kon het zich permitteren om drie strafworpen te missen. Na een 10-14 voorsprong bij rust liep Nieuwerkerk uit. Eindstand 20-25. Nieuwerkerk 2 definitief gehandhaafd in de Reserve Hoofdklasse met 12 punten.