Damesversterking voor selectie

Datum: 22-05-2019 19:25

Eerder dit jaar maakte de TC van CKV Nieuwerkerk al bekend dat de spelers van Nieuwerkerk 1 met elkaar hebben besloten nog een jaar bij elkaar te blijven en te gaan voor een mooi resultaat in de zaal-hoofdklasse 2019/2020. Gelet op het natuurlijke verloop in de selectie, blijft Nieuwerkerk altijd op zoek naar versterkingen. Door de mooie prestaties van zowel Nieuwerkerk 1 als Nieuwerkerk 2 en de positieve uitstraling heeft de selectie dusdanig veel aantrekkingskracht waardoor spelers zichzelf ook aanmelden bij onze club. Zo kan de club nu de komst van twee nieuwe dames aankondigen: Nikita Ephraim (HKV/Ons Eibernest) en Nika Fricova (WION).

In het huidige korfbal is het altijd afwachten hoe een selectie er in augustus uitziet. Op de achtergrond werkt de TC van CKV Nieuwerkerk hard om ook Nieuwerkerk 2 volgend jaar op de gewenste sterkte te houden. Hierbij hopen we natuurlijk dat zoveel mogelijk spelers uit het huidige succesvolle tweede blijven spelen. Maar er is altijd sprake van een natuurlijk verloop. Aan de kant van de dames hebben we natuurlijk onze eigen Melissa v.d. Velde die zich sterk heeft ontwikkeld in de junioren hoofdklasse afgelopen jaren. Zij sluit aan bij de selectie in het nieuwe seizoen, maar maakte daar eigenlijk dit jaar al deel van uit door altijd reserve te staan bij het tweede. Ook bij de mannen komen enkele talenten uit de eigen kweek over naar de senioren.

Tevreden zijn we ook over de komst van Nikita Ephraim (20 jaar) en Nika Fricova (23 jaar). Zij hebben zelf hun interesse kenbaar gemaakt bij Nieuwerkerk en na contact en het meetrainen met de selectie zijn beide dames helemaal overtuigd dat Nieuwerkerk voor hen een goede stap is.

Nikita uit Bergschenhoek speelt nu in de selectie van HKV/Ons Eibernest. Daar speelt ze sinds 2016. Daarvoor speelde ze bij Fortuna. In het dagelijks leven studeert Nikita aan de HALO in Den Haag. Nikita speelde de afgelopen jaren in de sterke A1 van HKV die promoveerde naar de Hoofdklasse en daar ook prima prestaties leverde. Dit jaar speelde Nikita in de selectie van de Eibers onder hoofdcoach Mady Tims. Na het spelen van een oefenwedstrijd tegen Nieuwerkerk, werd Nikita erg enthousiast over onze selectie. Ze vond het spel van de selectie aantrekkelijk en zag meerder positieve ontwikkelingen binnen de selectie van Nieuwerkerk. Daar wil ze graag deel van uitmaken. Nikita is zelf een doelgerichte speelster die de korf makkelijk kan vinden. Dat hoopt ze in de selectie van Nieuwerkerk natuurlijk ook regelmatig te doen. Ze maakt deze stap, omdat ze graag het beste uit zichzelf wil halen. Het spelen in de (Reserve)Hoofdklasse met de selectie van Nieuwerkerk ziet ze dan ook als een mooie uitdaging en ze kijkt er naar uit om deel te gaan uitmaken van de selectie.

Dat geldt ook voor Nika uit Rotterdam. HBO-studente Nika speelt in het eerste van WION. Ze speelt al vanaf haar 18e in de selectie van de Rotterdammers die uitkomen in de 2e klasse. Ook Nika wil graag een stapje hogerop en zichzelf verder ontwikkelen als speelster. Ze heeft de afgelopen periode meegetraind met de selectie en liet zichzelf daar op een goede manier gelden. Ze heeft de training zelf ook als positief ervaren en gaat de uitdaging bij de selectie van Nieuwerkerk dan ook graag aan. Nika omschrijft zichzelf als een dame die goed 1-1 kan verdedigen en dat ook graag doet. In de aanval speelt ze graag aanvallend in de korfzone. We hopen dat natuurlijk ook te zien volgend jaar.

Nikita en Nika, allebei van harte welkom bij CKV Nieuwerkerk en alvast veel plezier en succes!

TC CKV Nieuwerkerk