Unieke dubbel Nieuwerkerk D1

Datum: 22-06-2019 21:47

Hardenberg 22 juni 2019

CKV Nieuwerkerk D1 heeft korfbalhistorie geschreven. Nadat de ploeg in de zaal al landskampioen was geworden, deden de spelers van coaches Marlies, Masja en John het zaterdag nog eens dunnetjes over! In Hardenberg werd de ploeg opnieuw Nederlands kampioen. Dit keer op het veld! Driemaal winst in de poulefase! 13-5 tegen CSL, wat een start! 5-2 tegen KZ, waar in de zaal nog van werd verloren en in de beslissende poulewedstrijd Fortuna verslagen met 7-5. In de finale weer tegen LDODK uit Friesland. Wat een start! 5-1 bij rust. Wat werd het spannend in de tweede helft. LDODK kwam terug tot 5-4, 6-5, 8-7 en 9-8. Maar met zijn 7e (!!) treffer in de finale besliste Raph de wedstrijd. 10-8 voor Nieuwerkerk en ook op het veld Landskampioen D-hoofdklasse. Ongelooflijk knap! Groot feest bij de bijna 100 meegereisde blauw-zwarte supporters en natuurlijk bij alle kids en de coaches.

Hieronder een foto-verslag van de prachtige dag. Om 7u al verzamelen in de kantine, met dik 60 man in een blauw zwarte bus, de grootste sfeermakers bij Juventa in Hardenberg en groot feest voor de kampioenen!

Later meer......