Competitieschema 2018/2019

Datum: 01-06-2018 09:15

Beste leden van CKV Nieuwerkerk,

Het KNKV heeft het competitieschema voor het nieuwe korfbalseizoen 2018/2019 gepubliceerd. Dat schema ziet er anders uit dan de afgelopen jaren:

Klik hier voor het schema

Wat opvalt is dat de eerste speelronde van het nieuwe seizoen pas op zaterdag 8 september is. Waar we normaal eind augustus/begin september al competitie spelen is dat nu dus een week later. Aan de andere kant betekent dit ook dat we tot aan 15 juni 2019 doorspelen. Lees dit bericht dus even goed door.

Op zaterdag 25 augustus en zaterdag 1 september 2018 zullen er oefenwedstrijden worden georganiseerd en op 8 september 2018 begint dus pas de veldcompetitie. De wedstrijdteams zullen acht speelrondes spelen voordat de zaal begint in plaats van zeven. Dat betekent dat de laatste veldwedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen voor deze teams pas op 27 oktober is. Op zaterdag 3 en 10 november wordt er geen competitie gespeeld.
Op zaterdag 17 november begint alleen voor Nieuwerkerk 1 en 2 de zaalcompetitie al. Voor de overige teams start de zaalcompetitie op zaterdag 24 november pas.

Zaterdag 22 december speelt de selectie nog wel (Hoofdklasse en Reserve Hoofdklasse). Alle andere teams zijn in principe deze zaterdag al vrij (inhaalweekend). Zaterdag 29 december en zaterdag 5 januari 2019 zijn alle teams vrij.

Zaterdag 12 januari hervat de zaalcompetitie. Alleen op zaterdag 23 februari zijn alle teams in principe vrij (inhaalweekend). De competities van de selectie eindigen al op zaterdag 9 maart. Dat is in principe vrij normaal. Daarna volgen de play-offs in de Hoofdklasse.

Nieuw is de einddatum in de zaal voor alle andere teams. Die spelen maar liefst tot zaterdag 30 maart in de zaal! Normaal zouden we dan allang weer op het veld spelen.

Voor de meeste teams geldt dat het veld pas op 20 april weer start. Gevolg hiervan is dat de veldcompetitie doorgaat tot zaterdag 15 juni.

Check allemaal dus goed de jaarplanning en houd hiermee rekening bij het plannen van je vakanties de komende tijd!