CKV Nieuwerkerk

Knappe zege op Avanti in Pijnacker

Datum: 20-01-2019 09:44

Nieuwerkerk heeft in Pijnacker een zeer overtuigende zege op Avanti geboekt. Uiteindelijk werd het 17-26 na een 8-10 voorsprong bij rust. Het was een dik verdiende overwinning voor Nieuwerkerk dat de hele wedstrijd aan de goede kant van de score heeft gestaan. Het begin van de wedstrijd was hoofdklasse-onwaardig. Na een klein kwartier was de stand slechts 1-2 in het voordeel van Nieuwerkerk. De laatste tien minuten van de eerste helft werd de korf weer wat makkelijker gevonden. Het leverde een 8-10 voorsprong voor Nieuwerkerk op bij rust. In de tweede helft was Nieuwerkerk heer en meester. Een indrukwekkende start leverde al snel een 8-14 voorsprong op. Nieuwerkerk zette door naar 9-16 en 10-17. Hierdoor was de spanning al snel uit het duel. Al met al een hele knappe zege van Nieuwerkerk op een directe concurrent. Koen Collée was met zeven veldtreffers man of the match bij Nieuwerkerk.

Verslag Avanti:

https://avantikorfbal.nl/verslagen/avanti-flexcom-nieuwerkerk-17-26/

Goed nieuws van de week bij Nieuwerkerk; coaches en spelers blijven nog minimaal een jaar bij elkaar. Na zulk mooi nieuws is het dan natuurlijk wel fijn om gelijk een mooi resultaat neer te zetten. Niet makkelijk om dat voor elkaar te krijgen uit bij Avanti, de degradant uit de Korfbal League van vorig jaar.

Bij Nieuwerkerk ontbrak zaterdag wederom Miriam Swart. Ook dit keer werd zij vervangen door Rosanne Lansbergen. Lansbergen speelde net als heel Nieuwerkerk 1 een stuk sterker dan vorige week. De opstellingen bij beide teams waren verder hetzelfde als twee maanden geleden en ook de koppeltjes kwamen bekend voor. Rick v.d. Blink dus wederom vanaf de bank bij Avanti. Avanti hoopte waarschijnlijk op dezelfde impulsen van de invaller als twee maanden geleden.

In een volle sporthal de Viergang begonnen Nieuwerkerk en Avanti werkelijk dramatisch aan dit duel. Na een snelle 0-1 van Laura v.d. Linden en de 1-1 van Tom Snaphaan kwam Nieuwerkerk via een strafworp van Dani Hoogendoorn op 1-2. Wat volgde was waarschijnlijk de slechtste fase van beide ploegen dit zaalseizoen. Het aanvalsvak van Koen Collée, Dani Hoogendoorn, Rosanne Lansbergen en Cathy van Horik kwam totaal niet uit de verf. Gelukkig deed het Avanti vak met Stefan Hogervorst, Angelo v.d. Hout, Nikki van Trigt en Judith Goedendorp het net zo matig. Aan elke kant was het in deze fase na 1 schot klaar en vaak ging er een plaatsfout aan vooraf.

Het leek er op dat Koen Collée weer een hele lastige avond ging krijgen tegen Jordi van Zuidam, net als twee maanden geleden. Het was knap dat de jonge aanvoerder van Nieuwerkerk zich heel goed herpakte en vervolgens een dijk van een wedstrijd wist af te leveren. Dit keer was hij Van Zuidam duidelijk de baas. Na een krap kwartier werd het dan ook eindelijk 1-3 uit handen van Collée. Complimenten voor het verdedigingsvak met  Mats Rodenburg, Niels Stuurstraat, Babette Blok en Laura v.d. Linden. Bijna tien minuten hielden zij de boel dicht. Het andere vak liet gelijk de 2-3 door van Nikki Klijn. Laura v.d. Linden met haar tweede voor 2-4 en daarna Rosanne Lansbergen met een schotje uit de rebound voor 2-5 nog binnen het kwartier.

De laatste tien minuten van de eerste helft werd er meer gescoord. Rick v.d. Blink kwam al snel in het veld bij Avanti voor Angelo v.d. Hout. Nieuwerkerk reageerde door Nathan Marck in te brengen. Hij had de taak om V.d. Blink te verdedigen en deed dit prima. Geen goals van het Pijnackerse fenomeen voor de rust. Via goals van V.d. Hout en Van Zuidam kwam Avanti op 4-5. Mats Rodenburg en Collée schoten Nieuwerkerk naar 4-7. Na goals van Hogervorst en Snaphaan was daar de 6-8 van Niels Stuurstraat. Een opluchting voor de spits van Nieuwerkerk.

Met haar eerste goal zette Judith Goedendorp Avanti op 7-8, maar Collée reageerde met een mooie doorloper, 7-9. Jordi van Zuidam vlak voor rust van afstand voor 8-9. Uit een vrije bal bepaalde Babette Blok de ruststand op 8-10.

De tweede helft was alles anders. Vergeten was de matige eerste helft. Nieuwerkerk zette een fantastische tweede helft neer. De ploeg kwam vooral messcherp “uit de kleedkamer”. Binnen drie minuten was de stand 8-14. Eerst mooie schoten van Collée en Hoogendoorn. Daarna tweemaal Babette Blok. Het Nieuwerkerkse publiek (ruim 100 man) was toch wel verrast door deze sterke beginfase van de tweede helft. Ook Avanti was verrast en leek behoorlijk van slag.

Judith Goedendorp was de tweede helft beter op dreef voor Avanti. Zij zorgde dan ook voor de 9-14. Op die stand mist Avanti een strafworp in de persoon van Stefan Hogervorst. Nieuwerkerk gaat door met goals van Hoogendoorn en Rodenburg. Zo is de stand 9-16 na een kleine zeven minuten in de tweede helft. Wat een fantastische start van de tweede helft. In korte tijd beslist Nieuwerkerk de wedstrijd.

Belangrijk in deze fase was dat Nieuwerkerk steeds de korf wist te vinden na een goal van Avanti. Zo kon Avanti niet dichterbij komen. Een kwartier voor tijd kwam Lotte Dingjan in het veld voor Cathy van Horik. Een prima wissel, want het eerste schot van Dingjan was gelijk raak: 10-17. Ook Niels Stuurstraat ging zich steeds meer bemoeien met de scores in de tweede helft. Hij was weer ouderwets scherp met zijn schoten en ook de doorbraakactie en doorgeefbal op Rodenburg was heerlijk. Goed om te zien!

Ruim tien minuten voor tijd werd het verschil tussen Avanti en Nieuwerkerk zelfs negen punten na alweer een goal van Koen Collée; 13-22. Het was niet de avond van Avanti en ook niet van Rick v.d. Blink. Hij kwam uiteindelijk tot 1 goal. Knap gedaan van zijn directe verdedigers Nathan Marck en Niels Stuurstraat, maar ook Laura v.d. Linden en Babette Blok hadden een belangrijke rol in het onderbreken en onderscheppen van de aanvallen.

Op 13-22 scoorde Avanti driemaal op rij en kwam zo op 16-22 met nog ruim vijf minuten te spelen. Wat opviel was het goede spel van Nieuwerkerk in deze fase. Het spel werd verlegd en steeds werd de beste kans gezocht. Dit resulteerde in de 16-23 van Collée. Na de 17-23 van Goedendorp wist Nieuwerkerk in de laatste zes minuten nog drie keer de korf te vinden: goals van Collee, Stuurstraat en Blok bepaalde de eindstand op 17-26.

Een hele knappe overwinning van Nieuwerkerk op een sterke tegenstander. Nieuwerkerk staat na deze zege alleen op de 2e plek met 10 punten. TOP en Groen Geel volgen op 9 punten. Avanti en DSC hebben er nu 8. Koploper Tempo heeft 14 punten. Volgende week de topper tussen de nummer 1, Tempo, en de nummer 2 op de ranglijst: Nieuwerkerk.

Doelpunten Nieuwerkerk: Koen Collee 7, Niels Stuurstraat 5(1), Babette Blok 4, Dani Hoogendoorn 4(2), Laura v.d. Linden 2, Mats Rodenburg 2, Rosanne Lansbergen 1, Lotte Dingjan 1

Doelpunten Avanti 1: Jordi van Zuidam 4(1), Tom Snaaphaan 4, Judith Goedendorp 4, Stefan Hogervorst 2(1), Angelo v.d. Hout 1, Nikki Klijn 1 en Rick v.d. Blink 1