CKV Nieuwerkerk

Winst in Pijnacker (25-27)

Datum: 01-12-2019 08:13

Nieuwerkerk heeft haar eerste uitwedstrijd dit seizoen in de Hoofdklasse in winst omgezet. In Pijnacker werd Avanti met 25-27 verslagen na een 12-13 voorsprong bij de rust. Dat Nieuwerkerk bij rust op voorsprong stond mocht een klein wondertje heten. De ploeg van coaches Simons en Van Essen begon erg slap aan het duel en keek na tien minuten tegen een 8-2 achterstand aan. Het laatste kwartier van de eerste helft stelde Nieuwerkerk orde op zaken; 8-8 na 18 minuten. Op 11-12 de eerste voorsprong en via 11-13 dus 12-13 bij rust. In de tweede helft pakte Avanti toch weer de voorsprong op 16-15 en 18-16. Vanaf 18-18 stond Nieuwerkerk steeds aan de goede kant van de score. CKV speelde zeer gedreven in deze fase en pakte een 20-23 voorsprong. Via 22-23 werd het toch nog spannend en zelfs op 22-26 was het nog niet gedaan. Een knotsgekke eindfase en de wedstrijd eindigde met 25-27 winst voor Nieuwerkerk. Babette Blok was met zes treffers de uitblinkster bij Nieuwerkerk.

Verslag Avanti: https://avantikorfbal.nl/verslagen/avanti-post-makelaardij-nieuwerkerk-25-27/

Foto’s Avanti: https://photos.google.com/share/AF1QipO8LMBwJzSVHUkcLQVBK1N4zFE8E1dqW1F2zWTTtE2DXhVgj2nO-fISpCUTC7cpQA?key=cWpoRTRaQ2ozSWJIVjkycnJrdU9SV0RrSXl6azNB

 

We beginnen met een compliment aan de PR-commissie van CKV Nieuwerkerk. Want het was tijdens de eerste uitwedstrijd van dit zaalseizoen wel even wennen. Geen programmaboekje, geen oplopen in de spotlight, geen Hoofdklasse tune bij het oplopen, geen muziek bij de goals en geen livestream. Het zijn dingen die het spelen in de Hoofdklasse net dat beetje extra geven. We weten niet of dit ervoor zorgde dat Nieuwerkerk (wederom) erg matig begon in Pijnacker, maar feit was dat het niet goed was. In januari van dit jaar was dit ook al het geval. In de aanval van Nieuwerkerk lag het tempo veel te laag, ballen op de steun werden slap met twee handen gegooid en dus onderschept en de kansen waren vaak de verkeerde keuze. Er was best wat publiek uit Nieuwerkerk meegekomen en zij hadden het niet naar hun zin tijdens deze openingsfase.

Avanti profiteerde van de zwakke start van Nieuwerkerk en schoot via Stefan Hogervorst de 1-0 binnen. Zijn eerste en direct laatste treffer van de avond (goed gedaan van Dani Hoogendoorn). Na de 1-1 van Koen Collée liep Avanti uit naar 5-1 door schoten van Nikki van Trigt, Tom Snaphaan, Jordi van Zuidam en Judith Goedendorp. Nieuwerkerk stond er meestal bij en keek er naar. Na een fraaie 5-2 van Hoogendoorn kon Avanti verder uitlopen naar 8-2 (goals Snaphaan, Goedendorp en Linda v.d. Zijden). De knop moest om bij Nieuwerkerk en dat gebeurde gelukkig ook.

Na tien minuten werd de ploeg wat feller, het tempo ging omhoog en de keuzes werden beter. Babette Blok was belangrijk met een schot en een vrije bal. Vervolgens ook twee goals van Koen Collée (vrije bal en stip) en het was alweer 8-6. Het momentum lag bij Nieuwerkerk. Strafworp van Stuurstraat en weer een goal van Blok. In de 18e minuut stond Nieuwerkerk naast Avanti. Knap gedaan. De wedstrijd kwam helemaal los. In de volgende minuut vier goals, eerlijk verdeeld. Van Zuidam met de 9-8 van Avanti, direct gevolgd door een fraaie afstandstreffer van Jop Brouwer. Een doorloper van Merijn Sevenhuijsen betekende 10-9, maar Hoogendoorn reageerde direct met een fraaie 10-10. Nieuwerkerk op zoek naar de voorsprong, maar eerst kwam Avanti via een stip op 11-10. Daarna drie goals op rij voor Nieuwerkerk. Collée schoot de 11-11 binnen en daarna ontlading bij Stuurstraat toen hij Nieuwerkerk voor de eerste keer op voorsprong schoot. Nieuwerkerk in de juiste flow, want de uitstekend spelende Babette Blok schoot vlak voor rust de 11-13 binnen. Nieuwerkerk kreeg zelfs nog een aanval voor de 11-14, maar daar ging de ploeg helaas slordig mee om. De verdediging van Nieuwerkerk leefde te enthousiast mee op de middenlijn en daardoor kon Goedendorp in het achterveld de ruststand bepalen op 12-13. Een eerste helft met “twee gezichten” heet zoiets. Een uitstekend laatste kwartier van Nieuwerkerk; met een 4-11 run werd de 8-2 achterstand goed gemaakt.

In de tweede helft begon Avanti direct met wisselen. Judith Goedendorp en Jitte Janssen werden van vak gewisseld. Janssen lag aan de ketting bij Cathy van Horik en met de aanvallende sterke Goedendorp wilde Avanti wat bewerkstelligen in het andere vak. Van Horik speelde vervolgens ook tegen Goedendorp een uitmuntende tweede helft en was daarmee erg belangrijk voor haar ploeg. Net als haar aanvoerder Collée. Hij zette Nieuwerkerk met een strafworp op 12-14. Toch was ook de beginfase van de tweede helft voor Avanti. Voor de derde keer op rij dat Nieuwerkerk niet goed begint aan de tweede helft. Een paar minuten later was het namelijk alweer 17-15 voor Avanti. Voor Nieuwerkerk scoorde Jop Brouwer nog een fraaie treffer, maar bij Avanti vonden Goedendorp, Nikki van Trigt, Van Zuidam en Sevenhuijsen (2x) de korf. Avanti dus weer op voorsprong.

De tweede helft werd het een heerlijke wedstrijd. Beide teams gaven alles maar wel met wederzijds respect en faire duels. Het was een sportieve wedstrijd. De kwaliteiten van Nieuwerkerk kwamen steeds verder bovendrijven. Hoogendoorn speelde een sublieme wedstrijd tegen de ervaren Stefan Hogervorst. Ook Laura v.d. Linden speelde haar beste wedstrijd van het zaalseizoen tot dusverre. Door hun werk konden Stuurstraat en Blok aanvallend uitblinken.

Nieuwerkerk moest eerst weer in de achtervolging. Collée met zijn zesde voor 17-16, maar Van Zuidam met de 18-16. Na deze goal wisselde Nieuwerkerk. Mats Rodenburg kwam het laatste kwartier in de ploeg voor Jop Brouwer die deze week ziek was geweest. Wederom een prima invalbeurt van Rodenburg. Eerst in het andere vak rake schoten van Stuurstraat en Blok; 18-18. Daarna schoot Cathy van Horik Nieuwerkerk op een 18-19 voorsprong. Naast haar goede verdedigende werk ook een belangrijke goal dus. De aanvoerder van Avanti, Jordi van Zuidam, speelde ook een uitstekende wedstrijd. Hij zette zijn ploeg weer naast Nieuwerkerk. Ook de 19-20 van Stuurstraat werd gecounterd door Avanti; schot van Snaphaan.

De 16e minuut was de minuut van Miriam Swart. Tot op dat moment vooral verdedigend belangrijk tegen Nikki van Trigt. Maar in deze fase aanvallend van belang. Een doorbraak leverde een strafworp op (de 7e goal voor Collée) en een aanval later schoot Swart van afstand de 20-22 binnen. Toen Babette Blok een minuut later haar zesde binnenschoot stond het 20-23 voor Nieuwerkerk. Een fijne marge met nog zeven minuten te spelen. Er was nog niks beslist, twee minuten later was het alweer 22-23. Maar toen was daar wederom Miriam Swart, van afstand en raak! 22-24.

Avanti ging wisselen en bracht Jordi van Zuidam naar het andere vak. Angelo v.d. Hout kwam ook in het veld. Nieuwerkerk besliste de wedstrijd in de minuten daarna. De ploeg knokte werkelijk voor elke bal en dat leverde twee heerlijke “werkgoals” op. Goals met een heerlijke ontlading en dan zie je waar hard werken toe leidt. Dani Hoogendoorn en Niels Stuurstraat met de treffers een 22-26! Nog ruim twee minuten. Avanti gaf niet op en schoot direct raak via Angelo v.d. Hout en Linda v.d. Zijden. Toch nog een beetje spannend? Nee hoor, want Stuurstraat schoot gelijk de 24-27 binnen. Jordi van Zuidam kroonde zich in de slotminuut tot topscoorder vanaf de strafworpstip. Hij bepaalde ook de eindstand op 25-27.

Een prima zege van Nieuwerkerk dat zo na drie wedstrijden op vier punten staat. Volgende week de thuiswedstrijd tegen AW/DTV. De Amsterdammers verloren dit weekend verrassend met 25-22 bij Fiks. Dat belooft weer een mooie wedstrijd te worden in de Kleine Vink. Verder won KCC de teleurstellende topper tegen HKC met 19-18 en haalde TOP uit bij Rohda (18-36). Nieuwerkerk en TOP delen nu de tweede plek met vier punten. KCC is koploper met 6 uit 3.

Doelpunten Nieuwerkerk: Koen Collée 7(3), Babette Blok 6, Niels Stuurstraat 6(1), Dani Hoogendoorn 3, Jop Brouwer 2, Miriam Swart 2 en Cathy van Horik 1

Doelpunten Avanti: Jordi van Zuidam 8(3), Judith Goedendorp 4, Merijn Sevenhuijsen 5(3), Tom Snaphaan 2, Nikki van Trigt 2, Linda v.d. Zijden 2, Stefan Hogervorst 1 en Angelo v.d. Hout 1