Hoe is het nu met .... Een nieuwe rubriek waarin we in gesprek gaan met oud-selectiespelers -en trainers van onze vereniging. Ook proberen we veel oude foto’s te plaatsen. Nog maar net bijgekomen van onze Zeeuwse spraakwaterval Monique of we schuiven alweer aan bij een nog immer zeer actieve CKV-er. Vandaag een terugblik met Jake Oudijk, speler uit de selectie vanaf midden jaren '90 tot 2012.

Jake je kent het principe na 6 afleveringen wel hè? Jij stelt je voor. Ik stel een vraag en daarna ga je los. Hier en daar stuur ik je een beetje bij en dan is binnen een uurtje editie 7 een feit. Succes!

"Dank je. Voor je zit Jake Oudijk, 39 jaar en geboren en getogen Nieuwerkerker en daar nog steeds woonachtig. Ik werk als Sales manager bij Imbema Rhiwa. Ik ben verantwoordelijk voor een salesteam van 6 personen. Wij verkopen schuurmaterialen en machines van een Finse fabrikant voor verschillende markten waaronder de schildersmarkt en autoschadeherstel

Als klein menneke ben ik destijds met vriendjes Erik Stolk, Arnold Alblas en Carel Smits lid geworden van de CKV. We kwamen in de P1 met Ellen den Outer en Esther de Leeuw. Aanleiding van het schoolkorfbaltoernooi. Via de D1, C2,C1,B2,B1,A2 en A1 ben ik uiteindelijk in het 1e team gekomen."

Kan je je nog iets van je debuut in het 1e team herinneren?
“Jazeker weet ik dat nog, ik was 17 en het was uit bij Sparta Nijkerk op het veld. Bram Rog was destijds de trainer. Was geen bijzondere wedstrijd, maar ik was ontzettend trots. Waarom ik het me nog goed herinner is dat ik de week later weer reserve mocht zitten. Dat was thuis tegen Swift en ze stonden ruim voor toen Bram zei: ‘hé Oudijk, ga jij er maar in’. Er was net een overtreding en ik mocht gelijk de vrije bal nemen. Ik dacht toen maar één ding, die ga ik scoren. Ik nam de vrije bal en…… pats een genadeloos blok, ik geloof dat de bal bij de voetbal lag... Later aan de bar klopte Vogel op mijn schouder en zei: ‘zo Oudijk, sta je ook weer met beide benen op de grond’"

Hoe zat het met jullie trainingsfrequentie en intensiteit?
"Op het veld twee keer 1,5 uur en in de zaal twee keer een uur. In mijn eerste jaar was ik nog fanatiek en heb ik ook nog een periode met Henk van Vliet aan krachttraining gedaan. Vooral in de eerste jaren van de zaal waren de tijden echt drama, we hebben zelfs een jaar op dinsdag van 22.30u tot 23.30u getraind. Als ik nu de tijden zie, ben ik wel eens jaloers."

In welk seizoen speelde jij je laatste wedstrijd in de selectie en weet je nog iets van deze wedstrijd?

"Dat was denk ik het seizoen 2011/2012. In de laatste jaren heb ik gelukkig nog met de schotklok kunnen spelen. Dat was echt een aanwinst voor het spel, het is veel sneller geworden en leuker om naar te kijken. Maar om terug te komen op mijn laatste wedstrijd in het eerste. Dat was een kampioenswedstrijd in de 1e klasse. We werden kampioen thuis tegen All Ready (red: onverwacht door verlies concurrent). Edwin Hogendorf en Ronald Verbeek stonden dat jaar voor de groep. Dat was ook gelijk mijn laatste wedstrijd. Naast Edwin en Ronald heb ik trouwens een behoorlijk aantal hoofdtrainers versleten: Herman Hulsman, Paul Marseille, Arie Boom, Bram Rog, Maurice Out en Eric Rook."

Wat voor type speler was je? Wat was je kracht en als je het kan vergelijken met de selectie van nu, wie zou zich met jou kunnen meten? Zowel qua kwaliteit als qua type speler?

"Ik was een rebounder met aanvallende kwaliteiten. Ik denk niet dat er nu zo'n speler in de selectie zit, maar als je zou moeten vergelijken kom ik het meeste in de buurt van Tim Nome."

Welke wedstrijd zal je altijd bijblijven en waarom?
"Excelsior uit. Gewonnen van de broertjes Ekelmans en de rest kan je navragen bij Diet, Henk of Pieter. Maar ook onze gewonnen uitwedstrijd tegen Thrianta Hoogeveen. Met de heren na de wedstrijd met blikje bier aan de lippen de Rohda-rups door de hal. Legendarisch!"

Welk seizoen zal je altijd bijblijven en waarom?
"Elk seizoen was bijzonder en ik heb er ontzettend van genoten, zeker als ik nu terugkijk. Mooi was dat de jongens die je trainen hebt gegeven zoals Kores en Ruben later bij je in het vak stonden."

Beste medespeler/ster in jouw periode?
"Paul Hoogerwaard, zo zonde dat die jongen geen sterker lichaam had. Viola Cornellise, topdame, kan nog zo in het eerste."

Welke medespelers zijn je bijgebleven. Leg uit.
"Henk van Vliet, met hem heb ik het langste gespeeld, was altijd gezellig. Jeroen van Gulik, met hem in het vak tegen IJsselvogels, legendarisch!!!"

Wat is jouw all time favorite CKV-team?
"Dat zijn Jeroen van Gulik, Paul Hoogerwaard, Kores Punt, Erik Rook Viola Cornellise, Julliete Hordijk, Mirjam Groenendijk en Eunice Havenaar. En over Eunice gesproken, ik heb jaren lopen zeuren dat ze bij Nieuwerkerk terug moest komen. Ze kwam, maar helaas te laat waardoor ik niet met haar gespeeld heb."

Je traint momenteel onze jongste jeugd in de D3. Wat geef je hen mee wat ook voor alle andere jeugdspelers geldt?
"Hard trainen, plezier maken en blijf vooral bij Nieuwerkerk, dan kan er iets heel moois gebeuren!! Alle faciliteiten zijn aanwezig!!!!"

Welke niet gestelde vraag wil je nog beantwoorden?
"Dat Alfred een goede voorzittert is!!!"

En wie moeten we zeker nog eens voor deze rubriek vragen?
"Ik zou het zeer leuk vinden om eens de ervaringen van Bert Brinkman te lezen."