Hoe is het nu met ….. Diederich Cornelisse (Cor of Died voor intimi)

“Marja en Wouter hebben mijn gedrag een beetje bijgeschaafd”

Ook al was er niemand in zijn familie die korfbalde, toch belandde Diederich bij de CKV. Vond daar niet alleen in korfbal zijn liefde en is nu de Pater Famillias van een zeer actief korfbalgezin.

Diederich (onlangs de mooie leeftijd van 42 bereikt) en zijn gezinnetje wonen in de wijk Dorrestein.
“Ik ben getrouwd met Viola; we kregen verkering via de korfbal. Inmiddels vader van Alexander (11 jaar, D1) en Rosanne (8 jaar, E2). Ben coach van de E2, fluit af en toe een wedstrijd, ben bestuurslid vrijwilligerszaken en in zaal speaker bij 1. Sinds vorig jaar ben ik na 33 jaar gespeeld te hebben, niet spelend lid geworden. Nieuwe hobby: triathlon; is ook supergaaf! Werk: ben manager van het operatiecentrum in het LUMC.

Zoals in de inleiding vermeld is, werd er in jouw familie niet gekorfbald.
"Ik wilde wel graag korfballen of voetballen: mijn ouders vonden de korfbal wel een geschiktere vereniging voor mij dan de voetbal en dus werd het de CKV. Ik startte in de R1 en vervolgens via de P1, Q1, de D, C en B kwam ik in via de J2 in de J1. En in de senioren heb ik alles tussen 1 en 6 gespeeld, behalve het 4e. Ik debuteerde in het 1e op mijn 20e. Ik studeerde destijds Verpleegkunde. Wij trainden twee keer per week een tot anderhalf uur. Dat was nog met drie vakken; zat veel looptraining bij op gras, dat lag mij wel. Conditie en snelheid was altijd prima in orde. Ik had er last van dat ik niet veel lengte had."

Vrije worp van Died

"Ik was een relatief kleine maar wel snelle speler; was slecht onder de paal en redelijk sterk in de aanval. Ik hield het meest van doorloopballen zonder bal uit de ruimte; heerlijk als dat lukt! Alle spelers die snel zijn en rond de 1.80 lijken denk ik wel een beetje op mij. Het huidige spelletje van onze selectie is mij op het lijf geschreven. Maar niet alleen met de meiden onder. Bijvoorbeeld Tim Nome, hij is lang; kan goed vanuit de paal spelen en dan hoef ik dat tenminste niet te doen haha. Zijn vader Dolf was jarenlang verzorger bij de selectie en Tim ging als jonge jongen altijd mee; ik noemde hem altijd Dolf de 9e; was gezellig dat hij vaak mee was; later speelde hij zelf in 1 ; heel leuk!!"

Died in de steun met  Mirjam Groenendijk die handig om Eveline Vermeij heen snijdt. Op de achtergrond kijkt Jake Oudijk toe

In mijn tijd hopte ik trouwens per seizoen wel een paar keer van 1 naar 2 en weer terug. Wellicht door al dat hoppen ben ik glad vergeten wanneer ik mijn laatste wedstrijd in 1 gespeeld heb. Immers als ik dacht afscheid genomen te hebben, kon het zo maar gebeuren dat ik een paar weken erna weer in beeld was haha.

Welke wedstrijd zal je altijd bijblijven en waarom?
Thrianta Hoogeveen uit. Was met 1; heel ver weg op de grens tussen Drenthe en Groningen. We hadden toen een team wat supergezellig was, maar waarvan iedereen vooraf dacht dat het niks zou worden. Was overgangsklasse (wat toen dus net zo hoog was als de huidige Hoofdklasse) en we gingen er met busjes heen en hadden blikjes bier mee in de bus voor na afloop. We wonnen en na de wedstrijd gingen we als Rohda-Rups nat door de zaal. Was briljante ervaring! Ik denk dat alle spelers van toen dat nog weten en die mensen daar in het Noorden ook.

Welk seizoen zal je altijd bijblijven en waarom?
Het was een seizoen met 1. Er was toen een aantal goede spelers weg gegaan en ik kwam toen in 1 met o.a Martin Verkleij en Jeroen van Gulik, die gelukkig toch maar besloot om nog even door te gaan. Iedereen dacht dat het niks zou worden maar het werd een briljant seizoen met veel mooie overwinningen.

Ik kwam toen in 1 met o.a Martin Verkleij en Jeroen van Gulik, die gelukkig toch maar besloot om nog even door te gaan.

Beste medespeler/ster in jouw periode?
In de jeugd was ik fan van Henk Collée. Daarna was eigenlijk Jeroen van Gulik toch wel de beste. Ook vond ik het briljant dat onze eigen Jake Oudijk in de A1 naar De Kapellen ging en toen de finale in Ahoy speelde.

Welke medespelers zijn je bijgebleven en heb je nog contact met hen?

Eigenlijk heb ik contact met veel spelers van toen. Eentje wil ik wel even uitlichten: Henk van Vliet (Hank of Hendrik); was jarenlang aanvoerder van 1; had altijd goede muziek in auto; was ook altijd kampleiding en erg grappig als generaal bij de ochtenddril; kon heel gek doen. Speelde vanuit de paal waardoor ik kon aanvallen.

Wat is jouw all time favorite CKV-team?

Dat is dan het eerste uit de tijd dat ik jong was; als kind kijk je heel erg op naar die spelers en probeer je ze na te doen. Dus van jaartje of 30 geleden.

Welke trainers heb je versleten en wat staat je daar nog van bij?

Marja van de Herik en Wouter Kalkman, Ruud Hogeweg, Willem-Jan van Gulik, Alfons Flik, Aad Pausma, Herman Hulsman, Ron Westerkamp (was slechts 6 weken), Bram Rog (is mijn all time favorite!!), Henk van der Vliet, Co van Horik, Maurice Out en nog een paar. Wat bij mij is blijven hangen is:

-      Marja en Wouter hebben mijn gedrag een beetje bijgeschaafd

-      Ruud Hogeweg heeft altijd gelijk

-      Bram Rog beschikte over groot leiderschap in elk opzicht.

Kom je nog wel eens bij onze club en wat valt je dan het meest op?

Gemiddeld 3 keer per week. Gave locatie (één van de mooiere in Nederland), veel jeugd, selectie is veel serieuzer; drinken minder bier dan vroeger  ;-)

Wat zou je onze jeugd willen meegeven?

Maak plezier, werk hard, speel samen en niet voor jezelf. Kortom; maak er wat leuks van!