CKV Nieuwerkerk

Hoe is het nu met .... Een nieuwe rubriek waarin we in gesprek gaan met oud-selectiespelers -en trainers van onze vereniging. Ook proberen we veel oude foto’s te plaatsen.

Na de mooie herinneringen uit de beginjaren van onze club, schitterend opgetekend door Jan Hordijk, maken we een grote sprong naar het zeer recente verleden en pakken we in deel 3 van deze rubriek door met de nu 27-jarige en in Rotterdam woonachtige Marlies de Beijer. Marlies doorliep met veel succes de jeugdopleiding van CKV Nieuwerkerk en maakte al op jonge leeftijd haar debuut in het vlaggenschip van CKV. Helaas stopte zij ook al weer op jonge leeftijd met het spelen van korfbal.

Marlies werkt als juf van groep 3 op een basisschool in het centrum van Rotterdam. Ondanks haar nog jeugdige leeftijd korfbalt ze niet meer, maar er wordt nog wel gesport. “Ik loop af en toe hard, soms wordt er getennist en een paar keer per week boks ik met Sharon Nihot. En in de schoolvakanties reis ik graag”

 

Marlies is een echte Nieuwerkerkse en kwam al als klein meisje op onze club.
“Op jonge leeftijd ben ik ooit in de G (later Welpen) begonnen en daarna heb ik alle 1e teams doorlopen: W1, F1, D2, D1, C1, B1, A1 tot aan het 1e. Mijn debuut was op zaterdag 21 oktober 2006, ik was toen 16. Ik zat net een paar weken in de A1 en mocht mee met het 1e naar All Ready (ik geloof in Zeeland). Suzanne (toen nog) Hordijk raakte geblesseerd en toen mocht ik, op het gras, mijn debuut maken. Destijds zat ik nog op de middelbare school."

Hoe zat het met de trainingsfrequentie en intensiteit toen je na de A1 in het 1e kwam?

“Wij trainden gewoon twee keer per week. Ik geloof een uur en een kwartier. Later kwam daar op donderdag het video kijken bij.”


In welk seizoen speelde jij je laatste wedstrijd in de selectie en weet je nog iets van deze wedstrijd?


“Dat was in seizoen 2010 – 2011. Ik heb werkelijk geen idee meer van die laatste wedstrijd. Misschien ook omdat ik op dat moment nog niet wist dat dat mijn laatste wedstrijd zou zijn.”

Wat voor type speler was je? Wat was je kracht en waar was je minder bedreven in?

“Verdedigen vond ik altijd wat minder leuk. In de aanval was ik vrij allround. Dat vond ik ook altijd het leuke aan korfbal. Helaas was dat in de senioren op het laatst niet meer zo ‘vrij’ en bewaar ik mijn leukste herinneren dus ook aan de jeugd.”

Welke wedstrijd zal je altijd bijblijven en waarom?

“Dat was in februari 2007 toen Rick van Horik en ik als reserves mee waren met het eerste bij GKV uit. Rick en ik besloten om naar het winkelcentrum te gaan en kwamen vlak voor de start van de wedstrijd pas weer terug in de sporthal. Toen hoorde ik dat er iemand geblesseerd was en ik in de basis moest starten. Ik schaamde me dood. En natuurlijk de kruisfinale met de B1 die we helaas verloren van KVS. Zo veel supporters die mee waren naar Houten om ons aan te moedigen. Zij zagen allemaal hoe de scheidsrechter er persoonlijk voor zorgde dat wij verloren. Hij keurde in mijn herinnering meerdere doelpunten af zonder te kunnen verklaren waarom. Toch was het wel een heel gave ervaring!”

 

Welk seizoen zal je altijd bijblijven en waarom?

“Dat zijn er een paar. Daar gaat ie:
Seizoen 2005 – 2006 (B1): dit jaar wonnen we de beker en werden we, als debutant in de hoofdklasse, kampioen. Helaas verloren we dus de kruisfinale.

Seizoen 2006 – 2007 (A1): dit seizoen maakte ik mijn debuut in 1 en vanaf toen mocht ik vaker invallen. Met de A1 werden we zowel in de zaal als op het veld kampioen in de eerste klasse. Ook wonnen we het veld NK Districtskampioenschap en werden we in de zaal 3e op het NK.

Seizoen 2008 – 2009 (A1): we wonnen weer de beker. We werden in ons debuutjaar in de junioren hoofdklasse 3e. We haalden dus net de kruisfinales niet.

Seizoen 2009 – 2010 (1): mijn eerste jaar in de senioren en direct in het eerste. Ook werden we dit seizoen op het veld kampioen in de 1e klasse.” 

Das een alleraardigste opsomming van mooie successen Marlies. Wie waren in jouw ogen toen de spelers die boven het maaiveld uitstaken?

“Dat waren – zonder anderen te kort te doen - Rick van Horik, Miranda Dercks, Matthijs Lansbergen, Tim Nome en Erjen Groen. Ik heb met hen heel lang samengespeeld en ik denk dat we vooral als team altijd heel sterk waren”. Maar ook aan Elianne de Roon bewaar ik mooie herinneringen, ze was lang mijn vakmaatje. En natuurlijk zal niemand nog ooit Kim Briaire vergeten!”


Welke spelers maken sowieso deel uit jouw all time favorite CKV-team?

"Dat zijn Rick, Matthijs, Erjen, Tim, Miranda, Elianne en als coach Ronald. Met deze mensen heb ik altijd veel successen behaald en veel plezier gehad.”

Welke trainers heb je versleten en wat staat je daar nog van bij?

“Het begon natuurlijk ooit allemaal bij Gerda van der Knaap en Ineke Harms.
D1: Jake Oudijk en Arnaud van der Knaap. Dit jaar speelden we in de zaal het NK in Enschede.
C1: Ik geloof Henk van Vliet.
B1: Pieter van den Berg en Ronald Verbeek.
A1: Edwin Visser (1e jaar), Ronald en Kores Punt (2e jaar) Ronald en Paul Hoogerwaard (3e jaar).
1: Edwin Hogendorf en Ronald (1e jaar) en Lion van Klooster (2e jaar).

Het enthousiasme van met name Ronald staat me nog bij. Altijd het land door om tegenstanders te filmen en zorgen dat wij op zondag onze eigen dvd al weer op konden halen om onze eigen wedstrijd terug te kijken."

Wat heb je naast het spelen bij onze club nog meer binnen de club gedaan?

"Ik heb meerdere teams training gegeven. Met de C1 kampioen geworden in de hoofdklasse. Vroeger op het oude complex bardiensten draaien en heel vroeger lijnen uitleggen op het gras."

Kom je nog wel eens bij onze club? Zo ja wat valt je op en zo nee: waarom niet?

“Nee nooit meer geweest. Ik spreek nooit meer iemand van de club dus heb ook niet echt een reden om te gaan kijken.“


Oh das wel jammer Marlies. Ik denk dat velen het weer leuk zouden vinden als je weer eens kwam buurten. Lans, Tim en Rick spelen allen nog, dus wat ons betreft een prima reden om eens naar De Kleine Vink te komen ;-)

 

Ik heb nog 2 vragen voor je, dus houd nog even vol haha. Wat zou je onze jeugd willen meegeven en Wie moeten we zeker voor deze rubriek vragen?

"Nou om antwoord op je eerste vraag te geven :”Zorg er vooral voor dat je plezier blijft houden in het spelletje en ik zou graag Miranda Dercks eens geïnterviewd willen zien worden.”

 

Marlies, we zijn er door heen. Of het Miranda gaat worden laten we nog even in het midden, immers onze rubriek is eigenlijk voor oud-spelers van de Nieuwerkerk-selectie, maar je weet maar nooit. Jan opperde verleden week namelijk om Renze van Streun te benaderen en zover wij weten voldoet ook Renze niet aan onze strenge criteria haha. Maar regels zijn er om overtreden te worden, dus wie weet. Als tegemoetkoming zullen we wel de moeder van Miranda – één van de beste Nieuwerkerkse ever - eens aan de tand voelen.

 

Zo dat was nummer 3 uit deze reeks. Nogmaals dank Marlies en hopelijk tot snel in onze hal!